НАЧАЛО Регулации

Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите

29.11.2022 12:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите

Чанпен Джао, главният изпълнителен директор на Binance твърди, че световните правителства трябва да регулират сферата на дигиталните активи, вместо да ѝ се противопоставят.

Според информацията това се е случило по време на събитие на Binance в Гърция, където Чанпен Джао сподели, че властите трябва да приемат крипто сектора сега, когато вече знаят, че той се превръща в мейнстрийм.

Той смята, че повечето правителства вече разбират, че приемането на крипто ще се случи независимо от това, какво те мислят. Джао вярва, че е по-добре да регулират индустрията, вместо да се опитват да се борят с нея.

Главният изпълнителен директор на Binance смята, че сектора трябва да бъде по-прозрачен. В интервю за гръцкия Fortune той казва, че крипто компаниите трябва да доказват резервите си и да правят повече проверки:

Трябва да станем по-прозрачни като индустрия. Но е много трудно да разберем дали някой иска да излъже, тъй като той е наш конкурент.

Също така Джао прогнозира, че по-малките държави, които нямат собствени валути, ще бъдат първите, които ще предприемат действия спрямо регулациите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кои криптовалути да следим тази седмица


Изявлението на Джао идва в момент, в който крипто индустрията страда от въздействие на срива на FTX, който постави по-голям контрол върху системите за резерви на борсите и други крипто компании.

Въпреки настоящите притеснения около фалита на FTX и предизвиканите каскадни ефекти обхванали компании като BlockFi, Джао продължава да бъде оптимист, че крипто сектора ще се възстанови. 

Само защото това с FTX се случи, не означава, че всеки друг бизнес е лош.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

2 Отговори на “Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите”
  1. Георги Нейкоv,

    как така ще го напишете “чанпен ДЖАО”, вие въобще чували ли сте някой да му произнася името някога хахаах

    • Здравейте, в китайският език съгласните се четат по по-различен начин от латинските езици. Въпросните гласни “Г” се произнасят носово. Що се отнася до “Джао” и беззвучното Д* се приема.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.