Home

Биткойн може да не е ограничен до 21 милиона, според директора на JPMorgan

13.10.2021 8:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да не е ограничен до 21 милиона, според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на най-голямата американска банка, отново отправи критиките си към Биткойн биковете в понеделник, като твърди, че общото количество на криптовалутата може да не е ограничено.

Ще предизвикам групата с още едно нещо: откъде знаете, че тя свършва на 21 милиона? Всички ли четете алгоритмите? Всички ли вярвате в това? Не знам, винаги съм бил скептик към подобни неща“, каза изпълнителният директор на JPMorgan Chase на събитие на Института за международни финанси на 11-ти октомври.

Даймън поставя под въпрос ключовата основа на Биткойн, а именно ограничения брой от 21 милиона монети, което придава на актива привлекателността на контролирано предлагане.

Но кодът на Биткойн ясно отбелязва, че максималният брой монети е 21 милиона. На теория естеството на кода на Биткойн би позволило промяна на това ограничение, но тази промяна би изисквала одобрение от голяма част от нодовете, които хостват и изпълняват софтуера. 

Горната граница от 21 милиона монети служи като основен стълб на стойността на криптовалутата, което прави малко вероятно общността някога да се опита да промени това.

Даймън каза, че все още смята Биткойн за “безполезен“, но уточни, че неговите мнения за криптовалутата не определят подхода на JPMorgan Chase към предлагането на крипто продукти. Главният изпълнителен директор каза, че банката може да предложи на клиентите си някакъв “легитимен” достъп до крипто пространството, ако те искат (въпреки че те не предлагат услуги заз попечителство).

Критиките на главния изпълнителен директор напомнят за коментара му от май, когато той сравни класа активи с банкирането на бизнеси, свързани с отглеждането и разпространението на канабис.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн мрежата е уредила транзакции за $31 милиарда в рамките на един ден

Моят личен съвет към хората е: стойте настрана. Това не означава, че клиентите не го искат“, каза Даймън пред Конгреса на 27-ми май. “Това се отнася към начина, по който трябва да управлявате бизнес. Не пуша марихуана, но ако я направите национално законна, няма да попреча на нашите хора да я банкират.”

Въпреки че JPMorgan Chase в момента не предлага крипто попечителство, банката проучва блокчейн технологиите чрез бизнеса си “Onyx“. Институцията изгражда мрежа, която да се използва за търговия със смарт договори с други банки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Анализатор прогнозира до 20% спад на цената

Крипто експерт преразгледа прогнозата си в отговор на неотдавнашния спад на Биткойн и слабото развитие на по-широкия пазар.

03.10.2024 18:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Franklin Templeton подава документи за нов индексен ETF за Биткойн и Етериум

Franklin Templeton Investments, мениджър на активи за трилиони долари, предложи на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) индексен борсово търгуван фонд за Биткойн и Етериум.

03.10.2024 16:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Китовете държат Биткойн над $60,000 на фона на геополитическото напрежение

Водещата криптовалута продължава да се задържа над $60,000 въпреки нарастващото геополитическо напрежение, докато Етериум (ETH) спадна с 4% до $2,350.

03.10.2024 14:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн ETF регистрираха значителен отлив, за разлика от Етериум

На 2 октомври Биткойн ETF-ите отбелязаха нетен отлив от $52.9 милиона, отразявайки смесените пазарни настроения.

03.10.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.