Home

Разходите за копаене на Биткойн могат значително да се повишат

17.02.2020 17:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разходите за копаене на Биткойн могат значително да се повишат

Блокчейн аналитичната фирма Tradeblock изчислява, че разходите за копаене на Биткойн ще нараснат до над $12 500 след халвинг събитието през май.

Според доклада, халвингът през май, който ще намали предлагането на новодобит Биткойн с 50%, значително ще увеличи разходите за миньорите. Изследователите на Tradeblock оценяват, че големите ферми за добив са били в състояние да постигнат добър марж на печалбата през по-голямата част от 2019 г., като нарастващата конкуренция в хеш рейта съответства на увеличение на цената на Биткойн.

Докладът гласи,

Коефициентът на хешираща мощност на мрежата продължава да постига нови рекорди, като прави нови върхове почти всяка седмица […] Тъй като ресурсите, посветени на крипто добива, се увеличават с течение на времето, повишават се ефективността и / или разходите за копаене. В такъв случай, за да се поддържат здравословни маржове на печалба за миньорите, обикновено е необходим нарастващ хеш рейт, който да съответства на нарастващата цена на Биткойн.

Tradeblock съобщава, че текущите разходи за изкопаване на един Биткойн блок в САЩ са около $6800, ако се използва серията Antminer на Bitmain. Въпреки това, аналитичната фирма твърди, че разходите ще нараснат до над $12 500 след халвинга през май като комбинация от нарастваща хешираща мощност и намаленото възнаграждение за добив.

Tradeblock казва, че миньорите очакват цената на Биткойн да се повиши, за да покрият оперативните си разходи,

Нашите прогнозни разходи показват, че миньорите продължават да увеличават ресурсите към мрежата, въпреки това, което е определено да се превърне в увеличение на разходите (на изкопан BTC) след халвинга. Това предполага, че миньорите вероятно очакват цената на Биткойн да се повиши до по-високи нива (над ~ $12 000-$15 000 за BTC) около събитието, което ще им позволи да продължат да генерират печалба.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

ИЗВЪНРЕДНО: MicroStrategy набира $1 милиард, за да купи още Биткойн

Институционалните инвеститори са все по-благосклонни към бъдещата траектория на BTC и трупат резерви.

20.09.2024 15:48 1мин. четене Alexander Zdravkov

Япония остава лихвения процент непроменен, Биткойн поскъпва на фона на пазарния оптимизъм

Японската централна банка (BOJ) реши да запази лихвените проценти на ниво от 0.25%, което доведе до рязко покачване на индекса Nikkei, който скочи с над 700 пункта.

20.09.2024 15:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Доминацията на Биткойн на крипто пазара нарасна до 54.9%

Неотдавнашен доклад на Kaiko Research разкрива, че господстващото положение на Биткойн на крипто пазара се е повишило до 54.9%, отбелязвайки най-високата си точка от април 2021 г. насам.

20.09.2024 14:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: 250 BTC от “ерата на Сатоши” бяха преместени

В петък бяха прехвърлени стотици Биткойн (BTC) токени, добити в ранните дни на мрежата, което отбеляза още една рядка проява на активност от така наречената „ера на Сатоши“.

20.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.