Home

BlackRock със сериозни инвестиции в сектора на копаене на Биткойн

29.08.2023 8:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlackRock със сериозни инвестиции в сектора на копаене на Биткойн

Гигантът в управлението на активи BlackRock е направил стратегически инвестиции в четири от петте водещи по пазарна капитализация компании за добив на Биткойн.

Този ход е нетипичен за традиционната финансова институция, която наскоро подаде заявление за одобрение на Биткойн ETF, затвърждавайки позицията си в сектора на криптовалутите. 

Съобщава се, че BlackRock, която сега е позиционирана като втория по големина акционер сред тези четири компании за добив на Биткойн, се е възползвала от неотдавнашния спад на пазара.

По данни на CryptoMarketCap общата пазарна капитализация на петте най-големи компании за добив на Биткойн възлиза на $5.4 милиарда. Въпреки това тези компании са претърпели значителни загуби през последния месец. Това накара BlackRock да се възползва от спада на пазара и да инвестира в тези видни играчи от индустрията.

Заявлението на компанията за създаване на Биткойн ETF и последвалите инвестиции в четири от петте основни компании за добив на Биткойн я изстреляха до статута на втория по големина акционер в тези предприятия.

Състоянието на по-широката индустрия за добив на Биткойн има значителни последици за цялостния ѝ напредък. Чрез стратегически покупки по време на пазарните спадове BlackRock демонстрира проактивния си подход да се възползва от по-ниските оценки на тези миньори.

Трудното представяне на добивните компании се подчертава от нарастващите предизвикателства при добива и оперативните разходи, които поставят под съмнение рентабилността на сектора.

Огромните финансови ресурси, с които разполага BlackRock, позволяват на компанията потенциално да подпомага по-малките минни предприятия. По-специално, в доклада се подчертава, че BlackRock значително е увеличила дела си в Riot Platforms Inc., Marathon Digital Holdings, Cipher Mining Inc. и Terawulf Inc. 

Кумулативната стойност на тези инвестиции възлиза приблизително на $411.54 милиона. Въпреки тази значителна инвестиция, тя представлява едва 0.35% от общите активи на компанията, регистрирани през 2022 г.

В доклада също така се подчертава, че увеличената позиция на BlackRock издига BlackRock Funds Advisors до значителна роля в рамките на Съвета за добив на Биткойн – известен лобистки консорциум, който се застъпва за сектора на добива на BTC в САЩ.

Източник: Finbold

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Притежанията на BlackRock в Биткойн (BTC) достигат до $23.6 милиарда

BlackRock продължава да разширява портфейла си от Биткойн, като към петък, 27 септември, той достигна 363,626 BTC.

28.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Следващите няколко дни може да са решаващи за Биткойн – ето какво да следим

Биткойн демонстрира нова инерция, като за първи път от пет седмици насам проби за кратко над $66,000, като към момента на писане на статията се задържа над $65,500.

28.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.