НАЧАЛО Биткойн

BlackRock със сериозни инвестиции в сектора на копаене на Биткойн

август 29, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlackRock със сериозни инвестиции в сектора на копаене на Биткойн

Гигантът в управлението на активи BlackRock е направил стратегически инвестиции в четири от петте водещи по пазарна капитализация компании за добив на Биткойн.

Този ход е нетипичен за традиционната финансова институция, която наскоро подаде заявление за одобрение на Биткойн ETF, затвърждавайки позицията си в сектора на криптовалутите. 

Съобщава се, че BlackRock, която сега е позиционирана като втория по големина акционер сред тези четири компании за добив на Биткойн, се е възползвала от неотдавнашния спад на пазара.

По данни на CryptoMarketCap общата пазарна капитализация на петте най-големи компании за добив на Биткойн възлиза на $5.4 милиарда. Въпреки това тези компании са претърпели значителни загуби през последния месец. Това накара BlackRock да се възползва от спада на пазара и да инвестира в тези видни играчи от индустрията.

Заявлението на компанията за създаване на Биткойн ETF и последвалите инвестиции в четири от петте основни компании за добив на Биткойн я изстреляха до статута на втория по големина акционер в тези предприятия.

Състоянието на по-широката индустрия за добив на Биткойн има значителни последици за цялостния ѝ напредък. Чрез стратегически покупки по време на пазарните спадове BlackRock демонстрира проактивния си подход да се възползва от по-ниските оценки на тези миньори.

Трудното представяне на добивните компании се подчертава от нарастващите предизвикателства при добива и оперативните разходи, които поставят под съмнение рентабилността на сектора.

Огромните финансови ресурси, с които разполага BlackRock, позволяват на компанията потенциално да подпомага по-малките минни предприятия. По-специално, в доклада се подчертава, че BlackRock значително е увеличила дела си в Riot Platforms Inc., Marathon Digital Holdings, Cipher Mining Inc. и Terawulf Inc. 

Кумулативната стойност на тези инвестиции възлиза приблизително на $411.54 милиона. Въпреки тази значителна инвестиция, тя представлява едва 0.35% от общите активи на компанията, регистрирани през 2022 г.

В доклада също така се подчертава, че увеличената позиция на BlackRock издига BlackRock Funds Advisors до значителна роля в рамките на Съвета за добив на Биткойн – известен лобистки консорциум, който се застъпва за сектора на добива на BTC в САЩ.

Източник: Finbold

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн да възвърне възходящата си траектория следващия месец?

“Като остави зад гърба си проблемите от 2022 г., Биткойн [BTC] започна 2023 г. с положителна траектория. Той успешно преодоля опасенията, свързани с тенденцията “Rektember”.

септември 29, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.