Home

БРИКС: Алиансът разработва нова международна платежна система

26.07.2023 8:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Алиансът разработва нова международна платежна система

Преди предстоящата среща на върха през август и дискусиите за алтернативна валута, алиансът БРИКС насочи вниманието си към създаването на нова система за трансгранични плащания. 

През годината блокът БРИКС отбеляза значителен растеж и е все по-мотивиран да оспори господството на щатския долар. Ангажиментът им за дедоларизация има за цел да намали западното влияние в глобалния юг, предоставяйки на блока и неговите членове по-голям контрол върху икономическото развитие на региона.

Една от ключовите теми, които страните от БРИКС ще разгледат на срещата си на върха следващия месец, е създаването на дългосрочни платежни системи за трансгранична търговия, съобщиха от руското външно министерство.

Руското Министерство на външните работи потвърди, че тази тема ще бъде във фокуса на предстоящата среща на върха, като ще се обърне специално внимание на “дългосрочните платежни системи за трансгранична търговия“. 

Като се има предвид настоящата международна ситуация, този въпрос ще бъде разгледан по време на предстоящата среща на лидерите на блока“, заяви министерството миналия петък, визирайки срещата на върха в Йоханесбург, Южна Африка, на 22-24 август.

По-рано Южна Африка информира, че руският президент Владимир Путин няма да пътува до страната за срещата на върха. По-късно от Кремъл съобщиха, че Путин практически ще участва в срещата. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.