Home

Как доларът и златото могат да са индикатори за посоката на Биткойн?

25.06.2023 13:30 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как доларът и златото могат да са индикатори за посоката на Биткойн?

Цената на Биткойн надхвърли $30,000 за монета, но на пазара все още има скептицизъм по отношение на възраждането на бичия пазар в сектора на криптовалутите.

Въпреки това анализът на актуализираните месечни графики за златото (XAU) и щатския долар с помощта на валутния индекс на долара (DXY) може да предостави ранни индикации за значително развитие.

При разглеждане на 1-месечната графика XAU/BTC, която представя цената на златото в BTC, става ясно, че месечната свещ от юни се простира отвъд базовата лента на Болинджър.

Основата на лентата на Болинджър се отнася до 20-периодната проста пълзяща средна, докато самите ленти на Болинджър са разположени на две стандартни отклонения от SMA. Тези ленти се разширяват и свиват в зависимост от волатилността.

В исторически план, когато XAU/BTC затваря под основата, цената продължаваше да достига долната лента на Болинджър. Ако настоящите нива се запазят, това ще доведе до ново историческо дъно на графиката, докато Биткойн ще достигне нов исторически връх при цена в тройунции злато.

Валутният индекс на долара (DXY) е сравнен с BTC/USD на графиката по-горе, предлагайки алтернативна перспектива за крипто пазара, когато е съпоставен с основните макроактиви. DXY представлява кошница от водещи валути, които се търгуват спрямо щатския долар.

Подобно на по-ранната графика на златото, цената на DXY/BTCUSD надхвърля гореспоменатата базова линия на Болинджър, известна още като “mid-BB“.

За разлика от XAU/BTC обаче графиката на DXY/BTCUSD разкрива няколкомесечна консолидация под основата. Това предполага, че линията на основата е потенциално потвърдена като ниво на съпротива.

В миналото това обикновено е водело до изтласкване надолу към долната лента на Болинджър, което показва нови исторически дъна за рядко използваното съотношение. Тъй като DXY отразява силата на долара, подобен сценарий в крайна сметка би могъл да означава предстоящи исторически върхове в стандартната графика на BTC/USD.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Притежанията на BlackRock в Биткойн (BTC) достигат до $23.6 милиарда

BlackRock продължава да разширява портфейла си от Биткойн, като към петък, 27 септември, той достигна 363,626 BTC.

28.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Следващите няколко дни може да са решаващи за Биткойн – ето какво да следим

Биткойн демонстрира нова инерция, като за първи път от пет седмици насам проби за кратко над $66,000, като към момента на писане на статията се задържа над $65,500.

28.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн трябва да се задържи над това ниво, за да запази инерцията си

Компания за анализ на криптовалути наскоро разкри, че големи инвеститори, често наричани китове, са започнали отново да шортват Биткойн (BTC), тъй като цената му се стреми към $67,000.

28.09.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.