Home

Транзакционните такси на Litecoin ще бъдат драстично намалени

14.12.2018 16:43 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Транзакционните такси на Litecoin ще бъдат драстично намалени

Таксите за транзакции на Litecoin ще бъдат намалени до 10 пъти в предстояща актуализация.

Откакто Биткойн таксите временно скочиха до $50 на върха на безпрецедентния бичи пазар от 2017 г., при който BTC скочи от $1 000 на $20 000 за период от 12 месеца, темата за решения за мащабиране и намаляване на транзакционните такси се разглежда от разработчиците, инвеститорите и лидерите в сферата.

Но дори и в периода, в който таксите на BTC са били високи, Litecoin бързо се доказа като чудесна алтернатива на “големия татко” в света на криптовалутите. Оттогава насам, Litecoin бързо се сдоби с по-голямо внимание за плащания онлайн.

Въпреки това, разработчиците на популярния алткойн са посочили, че докато таксите за транзакции с дългосрочни плащания са почти незначителни, би било изгодно проектът да продължи да приближава таксите до нула. В петък Litecoin.com разкри в Twitter, че предстоящият ъпгрейд на софтуера на Litecoin Core 0.17 ще намали средната такса в мрежата с коефициент 10.

По данни, събрани от BitInfo, популярен доставчик на анализи за криптoвалути, средната такса за извършване на сделки е $0.1.

Така че, когато тази промяна дойде, транзакционните такси вероятно ще паднат до по-малко от цент за повечето потребители.

След това крипто медията посочи, че тази промяна е била катализирана от грамадния скок в таксите за транзакции по време на гореспоменатия бичи пазар.

Ейдриан Галахър, водещ разработчик на проекта Litecoin Core, коментира намалението на таксите, като обърна внимание на теорията, че ниските разходи за транзакции ще укрепят приемането и използването на крипто активa. Някои твърдят, че това е нещо повече от теория, тъй като по-ниските такси за транзакции осигуряват, че шансът актива да се използва в ежедневната търговия по целия свят е по-голям.

След това Галахър добави, че не очаква крипто пазара да е в меча тенденцията за дълго, което показва, че той вижда обръщане на тренда. Имайки предвид това, разработчикът на Litecoin отбеляза, че таксите, предложени в Core 0.17, вероятно са стъпка в правилната посока за блокчейн и крипто общността като цяло.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Етериум ETF бележат значителен ръст, тъй като институциите компенсират разпродажбите на китовете

След известен период на вяла активност спот Етериум ETF-ите регистрираха нов импулс, който до голяма степен се дължи на повишената ликвидност след неотдавнашното намаляване на лихвите от страна на Федералния резерв.

28.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Ethena (ENA) се покачва на фона на стартирането на нова стабилна монета и ключови партньорства

Цената на родния токен на Ethena (ENA) скочи с над 45% тази седмица след стартирането на няколко нови предлагания.

28.09.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Етериум: Институционалните инвеститори продават въпреки повишението в цената

Етериум (ETH) се бори да не изостава от бичото движение на Биткойн, като е изправен пред постоянен натиск от продажби въпреки неотдавнашното възстановяване от 4.7% през последната седмица.

28.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Dogecoin е готов за ценови скок: Ключови индикатори сигнализират за бичи пробив

Според известен крипто трейдър ключови индикатори сочат, че Dogecoin (DOGE) може да бъде подготвен за ценови скок.

28.09.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.