Home

Близнаците Уинкълвос съдят Чарли Шрем за $32 милиона

03.11.2018 9:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Близнаците Уинкълвос съдят Чарли Шрем за $32 милиона

Камерън и Тайлър Уинкълвос съобщават, че са предявили иск срещу ранния инвеститор и предприемач Чарли Шрем за хиляди Биткойн, които твърдят, че той им дължи от предишна бизнес сделка.

Предприемачът е прекарал една година в затвора за пране на пари и опериране на нелицензиран бизнес, свързан с обмена BitInstant, който той е основал. Според доклад на “New York Times” Шрем е помогнал на братята Уинкълвос да инвестират в Биткойн през 2012 г.

Действайки като първият им съветник по крипто, Шрем прие 750,000 долара, за да купи BTC от тяхно име, според NYT.


Медията цитира съдебно дело, започнато от близнаците през септември и разкрито днес (2-ри ноември 2018 г.). По-късно, през септември 2012 г., те му дават още $ 250,000 за същата цел, твърди съдебното дело, като по-късно осъзнават, че Шрем не им е дал пълната стойност на сумата в BTC.

Сега те твърдят, че липсват около 5,000 биткойна, на стойност близо 32 млн. долара по днешните цени. По време на сделката през 2012 г. един BTC струва приблизително 12,50 долара.

Братята казаха, че са ангажирали Шрем по повод криптoвалутата, която те твърдят, че им се дължи, но без резултат. По-конкретно, делото твърди, че екстравагантните покупки, които Шрем е направил след като напуснал затвора преди две години, включително две спортни коли Maserati, две моторни лодки и имоти на стойност 2 милиона долара във Флорида , вероятно се финансират от предполагаемата незаконно присвоена криптовалута. Тезата е силна, защото обвиняемият е твърдял, че няма почти никакви пари докато е излежавал присъдата си.

Или Шрем е имал невероятен късмет и успех, откакто е напуснал затвора, или – по-вероятно – е “придобил” своите шест имота, две Мазератита, две моторни лодки и други собствености с 5,000 биткойна, които е откраднал …

На Шрем са му били замразени средствата от съдията, разглеждащ предишното му съдебно дело, гласят съдебните документи.

В изявление, предадено от NYT, адвокатът на Шрем, Брайън Клайн, е казал:

Делото погрешно твърди, че преди около шест години Чарли по същество е присвоил хиляди Биткойн. Нищо не би могло да е по-далеч от истината. Чарли възнамерява да се защитава силно и бързо, за да изчисти името си.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Компания уреди спор със SEC на тема продажба на нерегистрирани ценни книжа

На 27 септември Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) уреди обвиненията срещу децентрализираната автономна организация (DAO) на Mango Markets и фондацията Blockworks във връзка с продажбата на нерегистрирани ценни книжа.

28.09.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Притежанията на BlackRock в Биткойн (BTC) достигат до $23.6 милиарда

BlackRock продължава да разширява портфейла си от Биткойн, като към петък, 27 септември, той достигна 363,626 BTC.

28.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

ФБР конфискува милиони от крипто измами, насочени към граждани на САЩ

Властите са конфискували над $6 милиона в криптовалута, свързани с базирани в Югоизточна Азия измамници, които са се насочили към американски граждани с измамни инвестиционни схеми.

28.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.