Home

Банката на Америка: Блокчейн пазара може да удари $7 милиарда

03.10.2018 18:19 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банката на Америка: Блокчейн пазара може да удари $7 милиарда

Банката на Америка (BoA) изчисли, че блокчейн може да бъде пазар за $7 милиарда и да даде значителен тласък на корпоративните гиганти като Microsoft и Amazon, съобщава CNBC на 2-ри октомври.

Докато анализаторите на BoA се въздържаха от поставянето на “времева марка” на индустрията, която се превърна в голям адресируем пазар на няколко милиарда долара, те базираха изчисленията си на фигура, според която два процента от корпоративните сървъри ще бъдат използвани за изпълнение на блокчейн, за сметка на $5 500 годишно.

Изследователският анализатор на BoA Каш Ранган заяви пред CNBC, че технологията е подходяща за някои от най-големите корпорации в света, отбелязвайки например, че:

Amazon ще се възползва от нарастващото търсене на облачни услуги от прилагането на блокчейн, а подобреното проследяване на веригата за доставки трябва да направи операциите на Amazon за търговия на дребно, по-ефективни.

Ранган обаче подчерта, че макар и много от потенциалните случаи на използване на блокчейн са широко признати, “пълните продукти / услуги все още не са изградени и не се използват в производството”, оставяйки капацитета на технологията да генерира капитал в реалния свят, който все още е недоказан.

Ранган добави, че иновациите в системите на разпределени ledger-и могат да отнесат така наречените модели “софтуер като услуга” (SaaS) до следващото ниво, като въведат “блокада като услуга” (BaaS). изтъкнат пример, който гласи:

BaaS на Azure предлага услуги като интелигентни договори и други приложения на трети страни и трябва да се възползва от използването на блокчейн за увеличенията на Azure.

Сред останалите високопоставени бенефициенти, които ще се възползват от блокчейн, BoA включваше Oracle, IBM, Salesforce.com и VMware, както и основни играчи от индустрията за недвижими имоти и ипотечни кредити като Redfin, Zillow и Lendingtree.

По-конкретно, много от фирмите, признати от BoA, вече са направили сериозни набези в блокчейн пространството.

Новите данни, публикувани в края на август, разкриха, че IBM се бори с китайския гигант за електронна търговия Alibaba за първото място в класацията на световните лидери по броя на свързаните с блокчейн патенти, които са подали до момента. Това лято технологичният гигант IBM затвори петгодишна сделка за $740 милиона с австралийското правителство, за да използва блокчейн за подобряване на сигурността на данните и автоматизацията във всички федерални отдели.

От своя страна Microsoft обяви за пръв път старта на своята платформа Azure Cloud Computing, базирана на Етериум, още през 2015 г. и продължава да подобрява продукта. Amazon Web Services (AWS) тази пролет въведе рамка за Етериум и Hyperledger Fabric, която позволява на потребителите да изграждат и управляват свои собствени, задвижвани от блокчейн, децентрализирани приложения (DApps).

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.