Home

BitTorrent ще плаща на потребителите си в Tron за сийдване

01.10.2018 10:04 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BitTorrent ще плаща на потребителите си в Tron за сийдване

Джъстин Сън, човекът, който стои зад Трон, популярният блокчейн, насочен към децентрализираното уеб съдържание, продължава да революционизира блокчейн технологична индустрия, създавайки реални случаи за използване на криптовалута.

В стратегическо решение, екипът на TRON обяви, че след надграждане на p2p платформата за споделяне на файлове, известна като BitTorrent, потребителите, предоставящи съдържание, ще получат награда в Tronix (TRX), за да стимулират споделянето на файлове.

Преди това процесът на споделяне на съдържание чрез торент протокол е напълно безплатен. Сийдърите са доставчиците на съдържание, а лийчърите са онези, които консумират или теглят файловете. Без по-голям стимул за пестене на материал, сийдърът няма истинска мотивация да съхранява файл, който да може да се тегли от другите.

Решението за използване на TRX за подкрепа на BitTorrent идва след обявяването на проект Atlas, основен проект в roadmap-а на Tron, където блокчейн е използван като основа за архитектурата на Bittorrent. С тази иновация екипът на Tron се надява да трансформира индустрията за разпространение на съдържание като стъпка напред в своята представа за “децентрализиране на мрежата”.

Tron: Децентрализиране на мрежата с проект Atlas

Според PR News Wire, Джъстин Сън коментира значението на проекта Atlas в roadmap-а на Tron:

Проект Atlas е основата за нов начин за разпространение на съдържание. За да започнете, продуктът ще включва по-бързо изтегляне, повече сийдове, няма добив и обратна съвместимост. Той е адаптиран към света, в който живеем днес: мобилен, свързан и прозрачен. Целта ни е в крайна сметка да овладеем всички създатели на съдържание и техните общности, като премахнем посредника и позволим на създателите на съдържание да се разпространяват директно до потребителите.

Възстановяващата се съвместимост на проект Atlas позволява на всички потребители на BitTorrent да се радват на тези услуги, без значение кой клиент използват; обаче, икономическият стимул за получаване на награда за сийдване е отличен начин да се гарантира масовото приемане на новата платформа на BitTorrent , базирана на блокчейна на Tron.

Също така е важно да се отбележи, че потребителите ще могат да плащат на тези, които сийдват за разпределяне на по-голяма честотна лента към конкретното оборудване, като по този начин осигуряват по-висока скорост на теглене и стимулират използването на TRX от сийдъри и лийчъри.

Понастоящем, Tron (TRX) е на 13-то място в списъка на топ криптовалути с обща пазарна капитализация от приблизително $1 457 742 000.

<img class="wp-image-21542 size-full" src="https://ethereumworldnews.com/wp-content/uploads/2018/10/Captura-de-pantalla-de-2018-09-30-20-35-19.png" sizes="(max-width: 1366px) 100vw, 1366px" srcset="https://ethereumworldnews.com/wp-content/uploads/2018/10/Captura-de-pantalla-de-2018-09-30-20-35-19.png 1366w, https://ethereumworldnews.com/wp-content/uploads/2018/10/Captura-de-pantalla-de-2018-09-30-20-35-19-30

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Етериум ETF бележат значителен ръст, тъй като институциите компенсират разпродажбите на китовете

След известен период на вяла активност спот Етериум ETF-ите регистрираха нов импулс, който до голяма степен се дължи на повишената ликвидност след неотдавнашното намаляване на лихвите от страна на Федералния резерв.

28.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Ethena (ENA) се покачва на фона на стартирането на нова стабилна монета и ключови партньорства

Цената на родния токен на Ethena (ENA) скочи с над 45% тази седмица след стартирането на няколко нови предлагания.

28.09.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.