Home

ООН-жени ще използва блокчейн технология за бежанска програма в Йордания

21.09.2018 9:33 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ООН-жени ще използва блокчейн технология за бежанска програма в Йордания

Жените на ООН - орган на Организацията на обединените нации за равенство между половете и овластяване на жените - ще използват блокчейн технология за парични преводи в йорданските бежански лагери, съобщи прессъобщението на ООН от 18-ти септември.

Съгласно съобщението, ООН-жените в партньорство със Световната продоволствена програма (WFP) ще използва блокчейн технология за парични транзакции в лагерите Za’atari и Azraq. Кумулативното население и в двата лагера е над 115 000 души.

Жените бежанци, участващи в Програмата на ООН “Жените за работната програма” на ООН, ще могат да получат парите си директно без помощта на трети страни като банки. Инициативата ще проучи два варианта, които ще позволят на участниците да получат парични суми в супермаркети, договарящи с WFP, или да плащат директно за покупките си.

Новото решение за блокчейн е базирано на предишен проект на Световния фонд за зелена енергия, наречен Building Blocks, който вече позволява на 76 000 сирийски бежанци в Zaatari да купуват храна с помощта на ирисово сканиране вместо пари или карти. За достъп до средствата си, участниците сканират окото си, което впоследствие се свързва с сметка в блокчейн.

Освен това, UN-жени предлага курсове за подобряване на финансовата грамотност чрез поредица от семинари, в които участниците могат да следят последните си покупки и да преглеждат историята на техните Building BLocks сметки.

В своите хуманитарни проекти ООН прилага широк спектър от блокчейн решения. Организацията си партнира със Световната идентификационна мрежа (WIN), за да създаде система за цифрова идентичност, основана на блокчейн, която да спомогне за борбата с трафика на деца.

Освен това ООН ще посвети цяла част от 73-ата сесия на Общото събрание, за да обсъди използването на блокчейн за социално благо и в края на септември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.