Home

OECD обявяват “Първата голяма международна конференция” посветена на блокчейн в публичната сфера

31.08.2018 21:11 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OECD обявяват “Първата голяма международна конференция” посветена на блокчейн в публичната сфера

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD) официално обяви за Блокчейн Политически Форум в съобщение на уебсайта на ОECD от 28-ми август.

OECD заявява, че събитието ще се проведе в Париж на 4-5 септември и ще отбележи първото голямо международно събитие по рода си, посветено на блокчейн технологията. Организаторите планират да съсредоточат вниманието си върху използването на блокчейн в държавните дейности и публичните инициативи, както и в регулаторните аспекти.

Форумът също планира да обсъди потенциалното глобално икономическо въздействие на технологията, неприкосновеността на личния живот и киберсигурността, включването, насърчаването на екологичния растеж и устойчивостта, както и практиките за управление и прилагане.

Повече от 400 “висши ръководни кадри” ще посетят форума, съобщават от OECD. Според графика на събитията, водещи представители на Словения, Израел, Русия, Финландия, Италия, Сърбия и други страни трябва да участват в дискусиите.

Ръководителите на Hyperledger, Ripple, IOTA и други блокчейн компании също ще говорят за употребата на тази технология в различни области, съгласно публикувания график на OECD.

Като прелюдия към събитието, комисията на OECD, дирекция “Финанси и предприемачество” организира брошура, озаглавена “Блоккчейн технология и политика на конкуренция”, която накратко обяснява технологията и нейното използване за нуждите на правителството и обществеността. В документа се споменават и въпроси, свързани с данъчното облагане и регулирането в световен мащаб.

OECD е създадена през 1961 г., за да “насърчава политики, които ще подобрят икономическото и социално благоденствие на хората по света”. Понастоящем има 36 държави-членки на ОЕCD, включително САЩ, Германия, Мексико, Великобритания, Южна Корея , и Турция.

През март тази година, регулацията на криптовалутите и блокчейн бяха тема на дискусия по време на срещата на Г-20 в Аржентина. За финансовите лидери на Г-20 заключението на срещата беше, че те се нуждаят от повече време, плюс повече данни от редица други органи, преди да започнат нещо конкретно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.