Home

Университета в Малта пуска фонд за блокчейн и DLT стипендии

30.08.2018 11:58 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Университета в Малта пуска фонд за блокчейн и DLT стипендии

Университетът на Малта си партнира с Агенцията за информационни технологии в Малта (MITA), за да създаде стипендиантски блокчейн и DLT фонд за 300 000 евро.

Новата стипендия е насочена към студентите, изучаващи информационни и комуникационни технологии, право, финанси и инженерство, и ще бъде разделена за три години. От началото на следващата учебна година, студентите могат да кандидатстват за стипендия за завършване на магистърските и докторските си дисертации в блокчейн и DLT.

Този ход идва в рамките на правителствените усилия за привличане на блокчейн компании в Малта, като се осигури достатъчен капацитет за набиране на персонал на местно ниво. Силвио Шембри, парламентарният секретар на цифровата икономика, заяви, че би искал да види малтийски вишисти, притежаващи високопоставени длъжности в тази област:

Тези компании се нуждаят от технически ресурси, за да изградят и да работят с тази технология, както и от експерти в областта на финансовите услуги, правото и управленските роли.

Университетският ректор Алфред Вела заяви, че университетът се стреми да интегрира дялове, свързани с DLT, блокчейн, цифрови валути, изкуствен интелект (AI), финтех и регтех в степен на образование, и магистърски програми по право, финанси, комуникационни технологии и други области. Председателят на MITA Тони Султана отбеляза, че агенцията провежда подобни инициативи в други образователни институции.

Малта е известна с приятелски настроената си към крипто среда и обществените си усилия да се превърне в “блокчейн остров”. Миналият месец парламентът на Малта прие три законопроекта, които установяват регулаторна рамка за блокчейн технологията, което прави островната нация пионер в предоставянето на стабилна правна рамка за блокчейн компании.

Освен това, Малтийският орган за игрите (MGA) предлага насоки относно приложенията на блокчейн и криптто в игралната индустрия, като се стреми да прилага стандарти за игри, които използват криптовалути и блокчейн технологии.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.