НАЧАЛО Регулации

Великобритания оприличава търгуването на някои криптовалути с хазарт

май 19, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Великобритания оприличава търгуването на някои криптовалути с хазарт

На 17 май Комитетът на Камарата на общините в Обединеното кралство публикува доклад, в който се посочва, че инвестирането в необезпечени криптоактиви и търгуването с тях прилича на хазарт.

Комитетът подчерта необходимостта от регулиране на криптоактивите, за да се стимулират иновациите, като същевременно се намалят ефективно рисковете.

В доклада се твърди, че спекулациите на потребителите с активи като Биткойн и Етериум носят значителни рискове и правителството трябва да възприеме различен подход, за да защити потребителите от потенциални вреди.

Една от ключовите препоръки в доклада е да се класифицират необезпечените криптоактиви като подобни на хазарт.

В доклада се предлага, че тъй като криптовалутите нямат присъща стойност и цените им се колебаят значително, те следва да се регулират по-скоро като хазарт, отколкото като финансови услуги.

В Обединеното кралство хазартът се регулира от Комисията по хазарта съгласно Закона за хазарта от 2005 г. В тази рамка се предоставят насоки и се прилагат мерки за предотвратяване на проблемни хазартни игри, включително за борба с прането на пари и финансирането на тероризма.

Тя обхваща различни бизнеси, като бинго зали, лотарии, игрални зали, магазини за залагания, компании за онлайн залагания и казина.

Чарлз Рандъл, бивш председател на Органа за финансово поведение (FCA), подкрепя идеята, че спекулативните криптоинвестиции са форма на хазарт и следва да бъдат съответно регулирани и облагани с данъци.

FCA също така изтъква нарастващия проблем с пристрастяването към крипто хазарта и ограничения контрол, който се прилага за защита на уязвимите потребители.

Чарлз Рандъл, бивш председател на Органа за финансово поведение (FCA), сподели мнението, че спекулативните крипто инвестиции приличат на хазарт и следва да подлежат на подходящо регулиране и данъчно облагане.

FCA също така изразява загриженост във връзка с нарастващия проблем с пристрастяването към хазартните игри с криптовалути и ограничените предпазни мерки за защита на уязвимите лица.

В съответствие с утвърждаването на Обединеното кралство като водещ световен център за криптоактиви, правителството има за цел да предостави ясни законодателни насоки за криптовалутите в рамките на следващата година.

Целта е да се въведат последователни разпоредби за криптоактивите и транзакциите, като те се третират еднакво. Министър-председателят Риши Сунак подчерта този подход, за да затвърди позицията на Обединеното кралство като център за криптоактиви.

Крипто индустрията отбеляза значителен растеж през последното десетилетие, като Обединеното кралство играе важна роля. Това може да се отдаде на добре установения финансов сектор на страната, който е насърчил развитието на крипто индустрията.

Доклад на Схемата за компенсиране на финансовите услуги (FSCS) разкрива, че 91% от пълнолетните потребители в Обединеното кралство са запознати с криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Рамката за пазарите на криптоактиви (MiCA) официално стана закон

След като получиха окончателно одобрение от министрите на финансите, длъжностните лица на ЕС официално приеха законопроекта за пазарите на криптоактиви (MiCA).

юни 1, 2023 10:00 1 мин. четене

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.