НАЧАЛО Биткойн

Традиционните валути са “фалшиви”, а Биткойн е решението – Робърт Кийосаки

септември 18, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Традиционните валути са “фалшиви”, а Биткойн е решението – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известен с бестселъра си "Богат татко, беден татко", се включи в продължаващата финансова дискусия относно бъдещето на валутата.

Неговата позиция е в унисон с нарастващата вяра в криптовалутите като жизнеспособна алтернатива на ограниченията на традиционните фиатни пари.

В неотдавнашна публикация в X (Twitter) от 17 септември Кийосаки категорично твърди, че традиционната фиатна валута е в низходяща траектория, подчертавайки, че криптовалутите са готови да поемат водеща роля в сферата на финансите.

Преди това той е изразявал скептицизъм към традиционните валути, особено към щатския долар, като е стигал дотам да го смята за “приключен“. Кийосаки, който открито разкри собствеността си върху Биткойн (BTC), разглежда криптовалутите като щит срещу обезценяващите ефекти на инфлацията и правителствените фискални политики.

Увереността на Кийосаки в устойчивостта на Биткойн, демонстрирана от способността му да се възстановява след пазарни спадове, затвърждава убеждението му в неговата трайност.

Той разкри собствеността си върху 60 BTC, придобити на цена от $6,000 всеки, като посочи своето решение като поведение на търговец, а не на крипто експерт. Когато Биткойн първоначално се покачи до около $20,000, а след това падна до $6,000, Кийосаки първоначално се съмняваше в неговата дълготрайност. Устойчивото му възраждане обаче затвърди вярата му в неговата стабилност.

Забележително е, че Кийосаки смята фиатната валута за “престъпни пари“. Неотдавна той подчерта ролята на Биткойн като защитна стена срещу обезценяването на фиатните пари и смята, че цената му може да се покачи до $120,000 през следващата година, посочвайки предстоящото халвинг събитие като ключов катализатор.

Предвиждайки значителна девалвация на щатския долар вследствие на масивни капиталови инжекции в икономиката, Кийосаки препоръча инвестиране в материални активи като злато, сребро и Биткойн като предпазна мярка срещу ерозията на фиатната валута.

Едновременно с това той изрази загриженост относно инфлацията и нейните потенциални последици, предупреждавайки, че тя може да доведе до упадък на американската средна класа. Той обясни част от този риск с политиките за зелена енергия на президента Джо Байдън.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн да възвърне възходящата си траектория следващия месец?

“Като остави зад гърба си проблемите от 2022 г., Биткойн [BTC] започна 2023 г. с положителна траектория. Той успешно преодоля опасенията, свързани с тенденцията “Rektember”.

септември 29, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.