Home

Топ 4 причини за спада в цената на Биткойн до $54,000

05.07.2024 12:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 4 причини за спада в цената на Биткойн до $54,000

През последните 7 дни цената на Биткойн се понижи с над 11%, като към момента на писане на статията се колебае около $54,250, отразявайки спад от 5.5% само през последните 24 часа.

Ето и основните фактори, които стоят зад спада:

Германско правителство продава

Решението на германското правителство да започне да ликвидира своите Биткойн притежания се отрази на настроенията на пазара, като се наблюдаваха транзакции към едни от най-големите борси, например Kraken, Bitstamp и Coinbase.

През последните две седмици правителството намали притежанията си от 50,000 BTC на 41,774 BTC към 5 юли.

Капитулация на миньорите

След последното халвинг събитие на Биткойн, което се проведе през април 2024 г. възнаграждението за добив беше намалено от 6.25 на 3.125 BTC, което увеличи икономическия натиск върху миньорите. Очакваше се това намаление да повиши доста цената на Биткойн, но това не се случи, оставяйки миньорите с намаляваща възвръщаемост.

Според анализаторите от CryptoQuant настоящата капитулация на миньорите е подобна на предишни пазарни дъна, като това след срива на FTX. Показателите за бедственото положение на миньорите включват 7.7% спад на хешрайт и спад на приходите от добив до почти исторически минимум, което принуди много от тях да изключат оборудването си и да продадат своите BTC притежания.

Изплащането на дължимите средства от хаковете на Mt. Gox

Плановете за разпределение на 142,000 BTC от вече несъществуващата борса Mt. Gox създадоха значителна тревога на пазара. Тази сума, която представлява почти 0.7% от общото предлагане на Биткойн, ще бъде разпределена между кредиторите на борсата, която беше затворена през 2014 г. след мащабен хакерски пробив.

След като по-рано днес се появиха съощбения, че синдикът по възстановяването е преместил $2.7 милиарда в подготовка за стартиралите малко по-късно изплащания, цената на Биткойн падна до нивото при $54,000.

Забавяне на активността на спот Биткойн ETF в САЩ

Противно на очакванията за пазарен тласък от институционалните инвестиции чрез спот Биткойн ETF, в този сектор се наблюдава забележимо забавяне. Очакваната “втора вълна” от институционални пари не се осъществява засега, което доведе до понижена активност в пространството на борсово търгуваните фондове.

Ентусиазмът по отношение на Биткойн ETF не успя да противодейства на преобладаващо негативните пазарни настроения. Въпреки това прякото им въздействие остава сравнително слабо. Джеймс Чек, анализатор познат като “Checkmate” наскоро изчисли, че само 20% от спот обема се дължи на въпросните ETF-и, а останалата част идва от традиционните спот пазари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога Биткойн може да се върне към историческия си връх според анализатор

Известният търговец на криптовалути Майкъл ван де Поуп наскоро заяви, че криптовалутата Omni Network (OMNI) може да е готова за значителен възход.

20.07.2024 21:00 2мин. четене

Голяма американска банка инвестира значителни средства в този Биткойн ETF

Хънтър Хорсли, главен изпълнителен директор на Bitwise Invest, обяви, че голяма американска банка поема значителен ангажимент към спот BTC ETF на Bitwise, както и към други ETF-и с фокус върху криптовалутите.

20.07.2024 20:00 1мин. четене

Над $2 милиарда са постъпили в американските спот Биткойн ETF-и за последните 2 седмици

Американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн са привлекли над $2 милиарда през последните две седмици, което отразява подновения пазарен оптимизъм.

20.07.2024 18:00 1мин. четене

Доклад на ARK Invest изтъква устойчивостта на Биткойн на фона на пазарните предизвикателства

През 2020 г. германските власти ликвидираха 50,000 BTC, иззети от платформата за “пиратско” съдържание Movie2k, което доведе до спад на цените на Биткойн от над $70,000 до под $55,000.

20.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.