Home

Достигна ли Биткойн своето дъно?

03.07.2024 18:55 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Достигна ли Биткойн своето дъно?

Изглежда, че миньорите на Биткойн (BTC) са близо до състояние на капитулация - явление, което често се свързва с дъната на пазарите. 

Това се случва, след като Биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, отбеляза спад от 13% през последния месец и 2.7% през последната седмица.

Към момента на писане на статията цената на Биткойн възлиза на $60,300, като се е понижила с 2.3% през последните 24 часа. Това ценово ниво служи като значителен праг на подкрепа от април насам, а криптовалутата е отскачала от този диапазон три пъти, преди да се върне към $70,000.

CryptoQuant, компания за анализ на данни, предполага, че скоро може отново да се доближим до подобен сценарий, тъй като има няколко индикатора, сочещи към капитулация на миньорите след период на значителен натиск за продажба.

Един от ключовите индикатори за тази капитулация е значителният спад както на хаш рейта, така и на хаш цената.

Хаш рейтът, който представлява общата изчислителна мощност, използвана за добив на Биткойн, е спаднал със 7.7% след неотдавнашното халвинг събитие. В същото време хаш цената, която измерва приходите на миньорите за единица хаш рейт, е близо до исторически минимум.

Освен това миньорите отбелязаха рязък спад в дневните си приходи, които са намалели от $79 милиона на 6 март до $29 милиона на 3 юли.

Това намаление на приходите е довело до спиране на някои майнинг дейности, което допринася за по-нататъшния спад на хеширащата мощност.

Според CryptoQuant миньорите са изправени пред 63% спад на дневните приходи поради халвинг събитието и намаляването на таксите за транзакции, които сега представляват само 3.2% от общите приходи. 

Настоящите показатели за капитулация сред миньорите са сравними с тези, наблюдавани през декември 2022 г., които отбелязаха дъното на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога Биткойн може да се върне към историческия си връх според анализатор

Известният търговец на криптовалути Майкъл ван де Поуп наскоро заяви, че криптовалутата Omni Network (OMNI) може да е готова за значителен възход.

20.07.2024 21:00 2мин. четене

Голяма американска банка инвестира значителни средства в този Биткойн ETF

Хънтър Хорсли, главен изпълнителен директор на Bitwise Invest, обяви, че голяма американска банка поема значителен ангажимент към спот BTC ETF на Bitwise, както и към други ETF-и с фокус върху криптовалутите.

20.07.2024 20:00 1мин. четене

Над $2 милиарда са постъпили в американските спот Биткойн ETF-и за последните 2 седмици

Американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн са привлекли над $2 милиарда през последните две седмици, което отразява подновения пазарен оптимизъм.

20.07.2024 18:00 1мин. четене

Доклад на ARK Invest изтъква устойчивостта на Биткойн на фона на пазарните предизвикателства

През 2020 г. германските власти ликвидираха 50,000 BTC, иззети от платформата за “пиратско” съдържание Movie2k, което доведе до спад на цените на Биткойн от над $70,000 до под $55,000.

20.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.