НАЧАЛО Биткойн

Тенденциите през 2024 година – ето кои криптовалути са на фокус

20.12.2023 18:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тенденциите през 2024 година – ето кои криптовалути са на фокус

В доклада на Messari за тенденциите през 2024 г. анализаторите споделят своите прогнози за предстоящите пазарни тенденции.

Те имат силни очаквания за Биткойн (BTC), Solana (SOL) и криптовалутите, базирани на изкуствен интелект, като предвиждат значителни ценови движения в тези сектори.

Бъдеща прогноза за Биткойн

Анализаторите на Messari предвиждат бича траектория за Биткойн в дългосрочен план. Въпреки потенциалните влияния като федералните лихвени проценти, регулаторните промени и възможността за икономически спад, обусловен от недвижимите имоти, които оказват влияние върху краткосрочните колебания на BTC, фундаменталната теза за тази водеща криптовалута остава стабилна.

Освен това се очаква предстоящи събития като халвингът през 2024 г. да допринесат за бичия тренд на Биткойн. Освен това потенциалното одобрение на спот ETF за Биткойн би било сигнал за неговата легитимност като актив, което вероятно ще привлече повишен интерес от страна на институционалните инвеститори.

Продължаващ импулс на Solana

Неотдавнашните ценови скокове подчертаха значителната инерция на Solana. Анализаторите от Messari поддържат положителна позиция по отношение на Solana, като очакват тя да запази бичата си траектория.

Блокчейнът на SOL може да се похвали с впечатляващ капацитет за обработка на над един милион транзакции в секунда. Освен това продължаващите усилия за подобряване на мащабируемостта, разнообразяване на потребителската база и намаляване на латентността засилват репутацията ѝ на удобна за ползване платформа. Също така нейните стъпки в сектора на незаменяемите токени (NFT) допринасят за оптимизма около този актив.

През 2023 г. разработчиците на Solana въведоха няколко подобрения, които значително смекчиха прекъсванията, преживени от блокчейна през предходната година.

Интеграция на изкуствения интелект с блокчейн

Крипто пейзажът е свидетел на разнообразни тенденции, като неотдавна централно място зае интеграцията на изкуствения интелект. Според Messari напредъкът в сферата на AI се очаква да стимулира търсенето на решения за криптовалути.

AI вероятно ще търси валута с трайна покупателна способност, което се съгласува добре с характеристиките на криптовалутите. Анализаторите проявяват особен интерес към монети, базирани на AI, като Render (RNDR), OLAS, TAO и AKT, като потенциални бенефициенти на тази интеграция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

ЕЦБ критикува Биткойн, а еврото се срива срещу криптовалутата

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро оприличиха Биткойн на „гол император“ на фона на въодушевлението около Биткойн ETF в Съединените щати.

23.02.2024 11:00 2 мин. четене

Потребителите на Shibarium намаляват – какво означава това за цената на SHIB?

Shibarium, платформа работеща в рамките на екосистемата Shiba Inu (SHIB), напоследък се радва на рязко повишаване на активността.

23.02.2024 10:00 1 мин. четене

Как крипто инвеститор превърна $50 в над $10,000 за 2 часа

Търговец на криптовалути успешно превърна скромната сума от $50 във впечатляващите приблизително $10,900 само за два часа, като се включи в спекулативна търговия с наскоро емитиран токен.

23.02.2024 9:30 2 мин. четене

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

23.02.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.