НАЧАЛО Други

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

07.12.2023 16:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

Съгласно неотдавнашно подадено заявление в Окръжния съд на САЩ за Западния окръг на Вашингтон в Сиатъл съдия Ричард Джоунс официално призна вината на Джао. Това решение следва признанието му, както итова на Binance за провала им в спазването на протоколите за борба с прането на пари.

Съдия Ричард заяви:

Този съд, след като прегледа доклада и препоръката на съдията магистрат на САЩ и не установи своевременно възражение… с настоящото признава вината на ответника… ответникът е осъден за тези нарушения.

Това признаване от страна на съда бележи важен етап в съдебното производство. Осъждането на Джао сега е насрочено за февруари 2024 г., което означава ключов момент, който може да създаде прецедент за прилагане на финансовите разпоредби в областта на криптовалутите.

Признаването на вината на Джао миналия месец беше част от всеобхватно споразумение, насочено към преодоляване на неговото участие и това на Binance в нарушения на правилата за борба с прането на пари и санкциите.

В съответствие със споразумението Джао е задължен да плати лична глоба в размер на $50 милиона и да се оттегли от поста си на главен изпълнителен директор на Binance.

Понастоящем той е на свобода под гаранция и очаква присъдата си на 23 февруари 2024 г.

Едновременно с това Binance се съгласи на корпоративно споразумение в размер на $4.3 милиарда, което е сред най-значителните санкции в корпоративната история. Това признаване на вина представлява значителен напредък в поредицата от федерални проверки, насочени към практиките за спазване на законодателството в рамките на борсата за криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

22.02.2024 21:40 2 мин. четене

Нови прогнози за цените на петрола

Тенденциите в ценообразуването на петрола и бензина се характеризират с ясно изразени сезонни тенденции, които обикновено се повишават след началото на годината и се запазват до летните месеци.

22.02.2024 20:00 3 мин. четене

БРИКС: Финансовият упадък на САЩ ще бъде в полза на съюза

Бившият главен икономист на МВФ Оливие Бланшар алармира, че Съединените щати са изправени пред тежка фискална криза поради нарастващия дефицит по дълга, който вече надхвърля $34 трилиона.

22.02.2024 17:00 2 мин. четене

Рецесията вероятно вече е застигнала Германия според централната банка на страната

Според редовния месечен доклад на Bundesbank от понеделник за най-голямата икономика в Европа, изглежда, че понастоящем Германия преживява потенциална рецесия, обусловена от слабото външно търсене, предпазливото поведение на потребителите и ограничените вътрешни инвестиции поради високите разходи за заеми.

22.02.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.