НАЧАЛО Биткойн

Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

септември 25, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

През последните няколко дни Биткойн остана в тесен търговски диапазон, въпреки че S&P 500 отбеляза четиридневен спад.

Това е окуражаващ знак, който показва, че търговците на криптовалути не се поддават на паника и не излизат прибързано от пазара.

Данните сочат, че собствеността върху Биткойн постепенно преминава в по-силни ръце. По данни на Glassnode анализаторът “CryptoCon” отбеляза, че краткосрочните притежатели (STH) на Биткойн – тези, които държат монетите си от 155 дни или по-малко – понастоящем притежават най-малкия дял от предлагането на Биткойн от повече от десетилетие.

В краткосрочен план несигурността около следващия ход на Биткойн може да накара търговците да проявят предпазливост, което потенциално да допринесе за потиснатото ценово действие при различни известни алткойни. Въпреки това ситуацията не е изцяло негативна, тъй като някои алткойни показват признаци на потенциално възстановяване в близко бъдеще.

Възможно ли е Биткойн да се събуди от сегашното си състояние и скоро да започне бичи възход? 

Въпреки че биковете успешно поддържат цената на Биткойн над 20-дневната експоненциална плъзгаща се средна (ЕМА) от $26,523, те все още не са инициирали силен отскок. Това предполага липса на търсене на по-високи нива.

Сравнително стабилната 20-дневна ЕМА и средната позиция на индекса на относителната сила (RSI) показват състояние на баланс между купувачи и продавачи. Спад под 20-дневната ЕМА би наклонил везните в полза на мечките. Това потенциално би могло да доведе двойката BTC/USDT до същественото ниво на подкрепа при $24,800.

Обратно, ако цената се повиши от сегашната си позиция и надмине 50-дневната проста плъзгаща се средна на $26,948, това би означавало възобновяване на интереса на купувачите. В този случай двойката може да направи опит за рали към горната съпротива на ниво $28,143.

За да могат мечките да вземат надмощие, те ще трябва да натиснат и задържат цената на BTC под $26,200. Това първоначално би могло да доведе до понижение до $25,750, а след това до нивото на подкрепа при $24,800.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.