НАЧАЛО Алткойни

Solana (SOL) може да скочи с 1,000%+, твърди анализатор

21.09.2022 21:44 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana (SOL) може да скочи с 1,000%+, твърди анализатор

Джеймс Мъларни, водещ на YouTube канала "InvestAnswers", коментира два от най-големите алткойни - Solana и Етериум.

В YouTube видео от 28 август, Мъларни сравни Етериум и Solana по отношение на скоростта, таксите, технологията, екосистемата и накрая дневните активни потребители (DAUs) и обхвата на DApps.

Solana печели по TPS (транзакции в секунда). По такси са равни, въпреки че Solana все още е по-евтина. Технологично, Solana според нас е по-добра, въпреки че има бъгове [и] все още е в бета версия.

Екосистема: Етериум има предимство. Съществува много по-дълго и има много [по-голяма екосистема].

Дневни активни потребители и обхват на DApps (децентрализираните апликации), Solana има леко предимство. Следователно Solana е победител.

Разглеждайки какво може да предстои за цената на Solana, анализаторът разгледа възможната бъдеща стойност на Биткойн, за да се стигне до целева цена за Етериум.

Това, което направих, беше да сравня цената на Биткойн с доминантността на Етериум в бъдеще, която според мен ще бъде поне 25%, и това ще ни доведе до цена на Етериум, хипотетично, от $15,450, ако Биткойн достигне $158,000. 

Ако Биткойн не стигне до $158,000, тази цел от $15,000 за Етериум отпада. И това е функция на оскъдността, дефлационния характер на ETH при доказателството за залог и т.н., и т.н.

След като изведе потенциалната бъдеща цена на Етериум, Мъларни каза, че сега може да предложи две цели за SOL.

Сега има два варианта за цената на Solana: единият е 10% от доминантността на ETH, а вторият е 20% от доминантността на ETH.

Той твърди, че ако Solana е с 10% от доминантността на ETH (2.5%), той смята, че в тази хипотетична ситуация тя може да нарасне до $370, което е повишение от приблизително 1,050% спрямо сегашната цена на актива от около $32.

Ако Solana достигне 20% от доминантността на ETH (5%) анализаторът смята, че тя може да скочи до $739, което е увеличение от над 2,200%.

Етериум и Solana като инвестиции

Коментирайки потенциала на двата алткойна като ивнестиции, той подкрепи Етериум.

Това е въпросът за милион долара. Аз открих неща като Tesla [и] Google, преди те да имат големи печалби, и това е ключът тук. Ако погледнете относителната стойност на този актив в сравнение с други, нека просто погледнем пазарните капитализации. Ако комбинирате пазарните капитализации на Етериум и MATIC, тя е над 17 пъти по-голяма от тази на Solana. Дали Solana  успява да навакса тази разлика по други показатели? Не. Това е моята теза.

Ето какво мисли домакинът на InvestAnswers за двете екосистеми:

Етериум има огромна екосистема. Според моите оценки тя е над три пъти по-голяма от екосистемата на Solana. Това е като 3,000 DApps срещу около хиляда DApps, но тъй като Етериум беше първата успешна платформа за смарт договори, тя имаше огромна преднина, почти пет години пред всички останали протоколи в пространството на смарт договорите, в пространството на слой 1… 

Дългосрочната стратегия на Етериум е много добра, тъй като тази технология е не само подривна (иновативна), но и се основава на нейната платформа с невероятен потенциал за растеж и има най-голямата общност за разработване от всички криптовалути…

Според Мъларни обаче Solana наваксва в този аспект. Макар да е в много начален стадий, мрежата на алткойна има около един милиард долара в TVL [обща заключена стойност].


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще се изстреля след подобрение на макроикономическите условия – М. МакГлоун


Какво е Solana?

Ето как Coinbase описа Solana в блог публикация, споделена на 29 юни 2022 г:

Solana е децентрализирана изчислителна платформа, която използва SOL за плащане на транзакции. Solana има за цел да подобри мащабируемостта на блокчейн, като използва комбинация от доказателство за консенсус за залог и т.нар. доказателство за история. 

В резултат на това Solana твърди, че може да поддържа 50,000 транзакции в секунда, без да жертва децентрализацията, и е една от най-големите блокчейн вериги за доказателство на залог по пазарна капитализация.

Проектът има за цел да даде възможност на смарт договори да позволят на разработчиците да създават широк спектър от децентрализирани финансови (DeFi) приложения, нови крипто токени, игри и др. Когато потребителите залагат своите криптовалути, те правят основния блокчейн на този актив по-сигурен и по-ефективен. В замяна получават допълнителни активи от мрежата, които се изплащат като награди.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Coinbase добавя фючърсна търговия с меме криптовалутата Dogwifhat (WIF)

Според последните актуализации платформата за фючърси на Coinbase International е готова да въведе алткойна WIF.

19.04.2024 8:00 1 мин. четене

Неактивен инвеститор изненадващо разпродаде милиони в Етериум

В резултат на значителна промяна в екосистемата на Етериум участник от ранните етапи на първоначалното предлагане на монети (ICO) наскоро извърши значителна продажба, привличайки вниманието на цялата криптовалутна общност.

18.04.2024 20:00 1 мин. четене

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

18.04.2024 16:00 2 мин. четене

75% от инвеститорите в Shiba Inu държат токените си повече от година

Впечатляващите 75 % от притежателите на Shiba Inu (SHIB) токени са демонстрирали своята лоялност, като са запазили инвестициите си в продължение на повече от една година.

18.04.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.