НАЧАЛО Други

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

декември 7, 2022 19:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

Според Дийтън това е възможността съдия Торес, председателстващият съдия по делото, да постанови частично решение в полза както на Ripple, така и на SEC. 

Той отбеляза, че съдия Торес може да постанови, че Ripple са предлагали нерегистрирана ценна книга, но че самият токен XRP не е ценна книга, нито пък продажбите на токена на вторичния пазар са нерегистрирано предлагане на ценни книжа.

Опасността съществува, тъй като законите за ценните книжа не изискват да се продава или прехвърля базов актив, за да може дадено дружество да носи отговорност за предлагане на нерегистрирани ценни книжа.

Дийтън заяви:

Това е най-голямата опасност за Ripple според мен. Прилагането на закона не се фокусира само върху продажбите. Всъщност не е задължително да се извърши продажба или прехвърляне на базовия актив, за да се носи отговорност от дружеството. Ако има устен спор, обзалагам се, че ще чуете как адвокатът на SEC се фокусира много върху продажбата. 

Според адвокатът победата на Ripple все още е вероятна, както и от особено значение за крипто сектора

Адвокатът смята, че категорична победа за Ripple, в която съдията критикува SEC за преследването на неправдоподобната теория, че XRP е ценна книга, все още е много възможна. Това решение е и най-желаният резултат от крипто общността.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Това вече не е крипто зима, това е касапница – блокчейн предприемач


Междувременно делото навлиза във финалната фаза след подаването на окончателни молби за съкратено съдебно решение както от SEC, така и от Ripple. И двете страни, както и по-широката общност, са в очакване на решението на съдията.

Всяко решение по делото ще има огромно въздействие от практическа и политическа гледна точка. Позитивно решение за Ripple  на практика ще спре кампанията на председателя на SEC Гари Генслер за регулиране чрез прилагане на законодателството срещу сектора. 

Решение в полза на аргументите на SEC ще позволи на регулатора да предприеме действия срещу други крипто компании и проекти в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене