НАЧАЛО Крипто Крими

Поредната криптовалута се срина след хакерска атака

29.05.2024 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредната криптовалута се срина след хакерска атака

Мемe криптовалутата, вдъхновена от Dogecoin (DOGE), наскоро претърпя сериозен хак, който доведе до тотален срив на цената.

Разработчиците съобщиха, че методът на атака е подобен на този, използван при предишен хак на меме токена Normie. Този инцидент доведе до рязък спад на стойността на Based Doge (BOGE) с приблизително 97%.

Въпреки този неуспех, разработчиците обявиха, че са направили моментна снимка на притежателите на токени и планират да рестартират проекта. Преди хака BOGE беше достъпен за закупуване на централни борси като MEXC.

Разработчиците увериха, че новото предлагане на BOGE токени ще бъде преразпределенк на предишни притежатели без никакви такси.

Атаката използва уязвимост в смарт договора на BOGE. Нападателят е използвал бърз заем, за да създаде нови токени и е източил ликвидния пул, което сериозно е повлияло на стойността на токена.

Въпреки пробива, хакерите не са получили значителна сума средства. Разработчиците планират да използват останалите 30 ETH за рестартиране на проета.

Новата версия на BOGE се очаква да има пазарна стойност между $2.5 милиона и $3 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.