НАЧАЛО Биткойн

Поредната компания за копаене на Биткойн стана публична в САЩ

30.01.2024 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредната компания за копаене на Биткойн стана публична в САЩ

GRIID Infrastructure, компания за добив на Биткойн (BTC), започна да се търгува на американския пазар в понеделник след неотдавнашния си публичен дебют в Канада.

Базираната в Синсинати компания, която разполага със съоръжения за добив в Ню Йорк и три в Тенеси, първоначално стана публична на Cboe Canada на 2 януари. Сега, след сливане с дружеството със специална цел за придобиване (SPAC) Adit EdTech, тя е готова да се търгува на Nasdaq.

Хари Судок, главен стратегически директор на GRIID, изрази фокуса на компанията върху разширяването на капацитета и хаш рейта в краткосрочен план, като се стреми да се превърне в лидер както в добива на Биткойн, така и в енергийните иновации.

Забележително е, че около 67% от съоръженията ѝ използват безвъглеродна енергия, като компанията планира увеличи процента до 90% до края на 2024 г.

Трей Кели, главен изпълнителен директор на GRIID, подчерта, че листването на Nasdaq ще повиши разпознаваемостта и ликвидността на компанията и ще разшири нейната инвеститорска база.

Това развитие следва съобщението на компанията за финансови услуги Swan Bitcoin, която представи новосъздаденото си бизнес звено за добив на BTC – Swan Mining, планирайки да се насочи към публичния сектор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Ето какво може да доведе до най-големият бичи пазар в историята на криптовалутите

Основателят на BitMEX Артър Хейс предположи, че два ключови фактора могат да предизвикат безпрецедентен скок на крипто пазара през този цикъл.

21.02.2024 15:00 1 мин. четене

Майкъл Сейлър разкри дали има намерения да продава Биткойн

В неотдавнашен разговор с Bloomberg Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, потвърди твърдата си отдаденост на Биткойн (BTC), като изрази намерението си да продължи да придобива криптовалутата за неопределено време.

21.02.2024 14:30 1 мин. четене

Едуард Сноудън отново похвали Биткойн

Едуард Сноудън, известният бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност, отново изрази подкрепата си за Биткойн на 18 февруари.

21.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.