НАЧАЛО Други

Най-голямата борса за криптовалути в света напуска пазара в Русия

септември 27, 2023 18:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата борса за криптовалути в света напуска пазара в Русия

Binance, водещата световна крипто борса, се оттегля напълно от руския пазар поради правна несигурност. Борсата предпочете да продаде руските си операции на новостартиралата крипто платформа CommEX.

Главният директор по съответствието на Binance, Ноа Перлман, обясни, че регулаторният пейзаж в Русия не съответства на стратегията на Binance. Компанията остава оптимист за глобалния растеж на Web3 индустрията и ще премести фокуса си върху другите държави, които обслужва.

Потребителите в Русия не трябва да се притесняват за активите си, тъй като Binance гарантира тяхната безопасност по време на процеса на излизане от пазара, който може да продължи до една година.

Binance се ангажира да си сътрудничи с CommEX, за да улесни гладкото прехвърляне на активи. През следващите месеци Binance постепенно ще прекрати всички услуги и бизнес дейности на борсата в Русия. Забележително е, че Binance няма да получи текущ дял от приходите от продажбата, нито ще запази опция за обратно изкупуване на акции в придобития бизнес.

По-рано peer-to-peer услугата на Binance премахна пет санкционирани руски кредитора, което наруши преводите в рубли. Появиха се и съобщения за участието на Binance в подпомагането на руснаци при прехвърлянето на средства в чужбина, което предизвика разследвания за потенциално заобикаляне на американските санкции.

В САЩ Binance е под наблюдението на различни регулаторни органи, включително Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) и Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC). През март CFTC заведе дело срещу Binance, а през юни SEC заведе дело срещу борсата и главния изпълнителен директор Чанпен Джао за предполагаеми нарушения на закона за ценните книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.