НАЧАЛО Биткойн

Над 50% спад на приходите на Биткойн миньорите през май

05.06.2024 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над 50% спад на приходите на Биткойн миньорите през май

Копачите на биткойни се обръщат към AI на фона на намаляващи приходи. Въпреки първоначалното увеличение на приходите от протокола Runes, имаше значителен спад поради намалената мрежова активност и халвинг събитието на Биткойн на 20 април, което намали наградите за копаене от 6.25 BTC на 3.125 BTC.

Докладите показват спад от 50.1% в приходите на Биткойн миньорите през май, с 20.9% увеличение на BTC, изпратени до борсите. Въпросното увеличение доведе до това BTC балансите на миньорите да достигнат ново дъно от 1.8 милиона BTC – най-ниското ниво от 2021 г. насам.

Въпреки това големите компании в Биткойн майнинг сектора продължават да се разрастват и да полагат усилия за разширяване на фона на пазараната нестабилност.

Един от примерите за това са Core Scientific, които сключиха 12-годишна сделка с CoreWeave, фирма за облачни изчисления с изкуствен интелект, за хостване на нейните операции за високопроизводителни изчисления (HPC).

Core Scientific ще разпредели 200 мегавата мощност за HPC нуждите на CoreWeave, а CoreWeave планира да инвестира $300 милиона в надграждане на тези центрове за данни, за да поддържат GPU. Тази инвестиция може да разшири хостинг капацитета на CoreWeave с Core Scientific.

Анализаторите смятат, че този ход може да вдъхнови други Биткойн копачи да се насочат към AI операции, като се има предвид енергоемкият характер  на копаенето на Биткойн.

Джеймс Бътърфил от CoinShares отбеляза, че интегрирането на AI може да подобри маржовете на печалбата, тъй като съоръженията на миньорите са много подходящи за AI технология. Компании като BitDigital, Hive и Hut8 вече следват тази тенденция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Как борсово търгуваните фондове може да манипулират цената на Биткойн

Марк Юско, хедж фонд експерт, съосновател и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital предостави своя коментар върху сложните методи, чрез които борсово търгуваните фондове (ETF) може да влияят върху цените на Биткойн (BTC).

22.06.2024 14:30 2 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

$545 милиона напуснаха Биткойн ETF-ите: До къде може да падне цената?

Последните данни на Farside показват, че тази седмица американските спот Биткой ETF-и са отбелязали отлив от $545 милиона, което показва нарастваща предпазливост от страна на инвеститорите.

22.06.2024 11:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.