НАЧАЛО Други

Microsoft отмъкна Сам Алтман от OpenAI

ноември 20, 2023 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Microsoft отмъкна Сам Алтман от OpenAI

Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела разкри, че Сам Алтман, бившият главен изпълнителен директор на OpenAI, Грег Брокман, съосновател и президент на компанията, както и други бивши членове на екипа, ще преминат към длъжности в Microsoft.

Оттеглянето на Алтман от OpenAI се случи след като управителният съвет загуби доверие в неговото ръководство, което накара Брокман да обяви оставката си малко след напускането на Алтман. Надела потвърди, че Алтман ще оглави новосъздаден екип за усъвършенствани изследвания на изкуствения интелект в Microsoft.

На фона на тези промени се появиха доклади, в които се посочва, че големи инвеститори, начело с Надела, са се застъпили за възстановяването на Алтман като главен изпълнителен директор и за смяната на съществуващия борд. Този процес е бил съпроводен от интензивни преговори след неочакваното уволнение на Алтман.

Надела изрази оптимизъм по отношение на предоставянето на автономия на основателите и новаторите в Microsoft, като посочи примери като GitHub, Mojang Studios и LinkedIn, където независимите идентичности и култури са процъфтявали.

Надела разпространи и послание, насочено към Алтман, в което подчерта намерението да се повтори този подход.

Освен това Надела увери в ангажимента на Microsoft към партньорството с OpenAI. Той изрази нетърпение да си сътрудничи с Емет Шиър, новия главен изпълнителен директор на OpenAI, и да насърчи продължаването на съюза между двете компании.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.