НАЧАЛО Други

OpenAI уволни своят директор Сам Алтман

ноември 18, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OpenAI уволни своят директор Сам Алтман

Последните събития в OpenAI включват премахването на главния изпълнителен директор Сам Алтман и напускането от позицията на президента на компанията, Грег Брокман.

Управителният съвет на компанията посочи като причина за премахването на Алтман липсата на последователна откровеност в комуникациите, което възпрепятства способността на управителния съвет да функционира ефективно. Вследствие на това управителният съвет е загубил доверие в ръководството на Олтман.

Мира Мурати, главен технологичен директор, встъпва в длъжност като временен главен изпълнителен директор, докато компанията започне да търси постоянен заместник. Комуникационният отдел на OpenAI отказа допълнителни коментари извън официалната публикация в блога. Според източници от компанията служителите са научили за промените чрез публичното съобщение.

В отговор Олтман изрази благодарност за времето, прекарано в OpenAI, като го нарече трансформиращо както за себе си, така и за целия свят. Въпреки това той също така описа преживяването от напускането си като подобно на това да четеш надгробна реч, докато си жив.

Междувременно Грег Брокман, в последващ пост в социалните медии, обяви оставката си като председател, но потвърди намерението си да остане в компанията, въпреки че се оттегля от тази позиция.

Това развитие на събитията подчертава значителна промяна в структурата на ръководството на OpenAI, което поражда необходимостта от нов главен изпълнителен директор, докато ключови фигури като Брокман преминават към променени роли в организацията.

Тази поредица от събития сигнализира за ключов момент за OpenAI, като напускането на ключови лидери подчертава необходимостта от прозрачна и ефективна комуникация в ръководството на компанията, което оказва влияние както върху вътрешната динамика, така и върху посоката на развитие на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.