НАЧАЛО Други

MakerDAO харчи $27.66 милиона годишно за стимулиране на растежа

юни 2, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MakerDAO харчи $27.66 милиона годишно за стимулиране на растежа

Според данни на DeFiLlama от 31 май MakerDAO, децентрализиран паричен пазар, базиран на Етериум, който предоставя възможност за заемане на активи, включително ETH, изразходва приблизително $27.66 милиона годишно, за да поддържа протокола.

Това финансово разпределение служи за различни цели, като например подпомагане на 97-те лица, отговорни за поддържането и безпроблемното функциониране на протокола за отпускане и получаване на заеми, като се гарантира неговата безпроблемна функционалност.

Значителни разходи на MakerDAO

Само през 2023 г. MakerDAO вече е похарчила малко над $10.6 милиона в DAI – алгоритмична стабилна монета, управлявана и издадена от MakerDAO. Този стабилна монета се различава от други често използвани стабилни фиксирани към фиатни пари, като USDT или BUSD, тъй като го емитира децентрализирана структура, без да изисква всеки токен да бъде подкрепен с еквивалентно количество фиатна валута.

От похарчените $10.6 милиона 2,048,873 DAI бяха разпределени за инженеринг на протоколи, а 15% от общите разходи бяха посветени на устойчивото мащабиране на екосистемата. Освен това на стратегическото финансиране бяха отредени 385,875 DAI, за растеж бяха използвани 537,448 DAI, а 811,704 DAI бяха отделени за оракули. Също така 903,459 DAI бяха разпределени за разработване и подобряване на потребителския интерфейс.

Възнагражденията и другите придобивки на служителите се покриват от средствата, отпуснати на звеното за инженеринг на протоколи, което понастоящем разполага с месечен бюджет от 624,165 DAI, който се предвижда да намалее до 475,089,13 DAI.

По-конкретно, месечният бюджет за възнаграждения и обезщетения на служителите, одобрен от MakerDAO, възлиза на 396,895,13 DAI. Само 2,072 DAI са били използвани за пътни и други разходи за развлечения.

Освен разходите, свързани със служителите, MakerDAO е отпуснала 75,250 DAI за професионални услуги, а разходите за разработване на софтуер и потребителски интерфейс са надхвърлили предвидената сума. През предходния месец MakerDAO е похарчила 8,635,78 DAI за поддръжка на сървърите си в Amazon Web Services, надхвърляйки бюджета с 2,976.68 DAI.

Годишни разходи на LidoDAO

В сравнителен план средствата, необходими за поддържането на MakerDAO, са с около $10 милиона повече от тези, необходими за Aave и Lido. Данните сочат, че за дейността на Aave и Lido са необходими съответно $19.2 милиона и $16.81 милиона.

Разликата в разходите може да се обясни с разликите в броя на служителите, тъй като в MakerDAO работят 97 души, докато в Lido – 83 души. Броят на служителите в Aave остава неразкрит.

Въпреки това Lido, протокол за ликвидност на стейкнати токени, може да се похвали с най-голямата обща заключена стойност (TVL) сред DeFi протоколите. Към 31 май TVL на LidoDAO възлиза на $13.13 милиарда, което е два пъти повече от TVL на MakerDAO и почти три пъти повече от TVL на Aave, която възлиза на $5.33 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.