НАЧАЛО Биткойн

Корелацията между цените на Биткойн и Етериум се понижава драстично

май 13, 2023 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корелацията между цените на Биткойн и Етериум се понижава драстично

Връзката между цените на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) претърпя значителна промяна, тъй като корелацията им спадна под 80% за първи път от ноември 2021 г. насам.

Въз основа на данни от Kaiko, 30-дневната корелация между Биткойн и Етериум достигна приблизително 78% тази седмица. Корелацията е мярка за това колко близо се движат цените на два актива една спрямо друга. Ниската корелация предполага, че цените им се движат по-често в различни посоки.

Казано по-просто, намаляващата корелация показва, че цените на BTC и ETH вече не се движат по-близо една до друга, както преди.

Неотдавнашен анализ, извършен от Coinbase, се фокусира върху корелацията между възвръщаемостта на BTC и ETH.

Борсата отбеляза спад в корелацията от втората половина на март, което съвпадна с по-доброто представяне на Биткойн от другите криптовалути в периода на сътресения в банковия сектор на САЩ и засилен регулаторен контрол върху небитовите дигитални валути.

Coinbase отбеляза, че спадът в корелацията е станал по-забележим след форка на Етериум, наречен “Shanghai” (Shapella) и наподобява подобна тенденция, наблюдавана по време на Сливането (The Merge) през септември 2022 г., когато Етериум премина към консенсусен механизъм за доказателство за залог (PoS).

От инвестиционна гледна точка намаляването на корелацията между два актива засилва аргумента за диверсификация чрез включване на двата актива в инвестиционен портфейл.

Според The Block’s Data Dashboard цените на Биткойн и Етериум са се увеличили съответно с приблизително 62% и 50% през 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

Според този Биткойн кит Avorak AI е изправен пред “най-малката съпротива срещу 100x” 

Avorak AI получи положителни оценки от виден инвеститор и Биткойн търговец, чието мнение, че Avorak AI е изправена пред “най-малката съпротива за 100x ръст”, показва силна вяра в растежа на платформата и потенциалните печалби за инвеститорите. 

юни 1, 2023 17:40 4 мин. четене

Шефът на Mastercard хвали блокчейн, Tradecurve приближава търговията до масите

Основните финансови услуги започват да тестват криптовалути. Въпреки това, много от тях остават до голяма степен нерешителни да се ангажират напълно с блокчейн пространството поради неговата нестабилност, несигурност и липсата на доверие в някои случаи.

юни 1, 2023 17:39 3 мин. четене

AI чатботовете ChatGPT и Google Bard дават прогнози за цените на Tradecurve и Collateral Network

Чатботовете с изкуствен интелект завладяха целия свят и криптовалутите не са по-различни, тъй като всички ентусиасти, търговци и инвеститори се впуснаха в пътешествие, за да разберат бъдещите ценови колебания и динамиката на криптовалутите, за да вземат добре обосновано решение с какво могат да диверсифицират.

юни 1, 2023 17:38 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Корелацията между цените на Биткойн и Етериум се понижава драстично”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.