Home

Кои са Fidelity и какво е тяхното влияние върху крипто сектора?

29.08.2023 12:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои са Fidelity и какво е тяхното влияние върху крипто сектора?

Много от известните фигури в сектора на дигиталните активи започнаха кариерата си във Fidelity Investments, утвърдена финансова институция.

Fidelity, въпреки че е традиционна компания, прегърна Биткойн през 2014 г., като го добиваше, когато стойността му беше около $400. Компанията още насърчи служителите си да изследват блокчейн и постави началото на своето крипто бизнес звено.

Fidelity култивира значителен набор от таланти за индустрията, но прояви предпазливост при разширяването си поради регулаторни опасения. Този предпазлив подход може да е бил благоразумен предвид последвалата регулаторна репресия срещу крипто сектора след различни високопрофилни провали. Цената на Биткойн също се понижи значително от своя връх.

Групата на възпитаниците на Fidelity в областта на крипто, наречена “мафията на Fidelity”, включва лица, които са станали инвеститори в рисков капитал, ръководители на научни изследвания и основатели на стартъпи. Ейби Джонсън, главният изпълнителен директор на Fidelity, се застъпи за първите крипто инициативи, като направи Биткойн достъпен както за големи, така и за малки инвеститори.

Въпреки вътрешните и външните предизвикателства, включително съмненията от страна на някои ръководители, Fidelity упорито продължава да следва крипто амбициите си. Макар че някои бивши служители смятат, че Fidelity е можела да бъде по-агресивна, компанията продължи да развива своето крипто присъствие и набор от таланти.

Понастоящем тя държи милиарди долари в криптоактиви на клиенти и се стреми да пусне първия Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), както и разрастващия се крипто екип от над 600 служители.

Том Джесоп, президент на крипто операциите на Fidelity, подчерта постоянния ангажимент на компанията към дългосрочна стратегия за дигитални активи във всички бизнес звена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск върна “лазерните очи” на профилната си снимка в X

След като Джо Байдън обяви оттеглянето си от президентската надпревара в САЩ през 2024 г., милиардерът Илон Мъск промени профилната си снимка в X.

21.07.2024 23:09 1мин. четене

Доналд Тръмп с първи коментари след оттеглянето на Джо Байдън

След като Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара, Доналд Тръмп коментира ситуацията чрез телефонно обаждане.

21.07.2024 21:44 1мин. четене

Стана ясно предложението на Джо Байдън за новия президент на САЩ

Джо Байдън реши да не продължава президентската надпревара, а да съсредоточи цялата си енергия върху задълженията си като президент до края на мандата.

21.07.2024 21:20 1мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън официално се оттегля от президентската надпревара

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат, което изпрати изборите в неизвестна посока.

21.07.2024 20:58 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.