НАЧАЛО Други

Как се справят американските корпорации с политиките на Фед?

септември 24, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как се справят американските корпорации с политиките на Фед?

В новия епизод на "All-In Podcast" Палихапития заяви, че пазарните участници са очаквали председателят на Фед Джером Пауъл да започне да намалява лихвите в най-скоро време.

Миналата седмица обаче акциите и Биткойн (BTC) поевтиняха, след като прогнозите на Федералния резерв показаха, че централната банка може да повиши лихвите до 5.6% през тази година, преди да ги намали до 5.1% през 2024 г., което е с около 500 базисни пункта повече от прогнозата ѝ от юни.

Палихапития сподели:

Мисля, че това, което се случи тази седмица, всъщност е доста важно, защото според мен пазарите наистина се опитваха да принудят Джером Пауъл да започне цикъла на намаляване на лихвите.

А сега трябваше да изместят с една година датата, на която могат да очакват съкращения. Мисля, че едва сега започваме да виждаме отзвука от това. Ще се наложи да се преоценят много рискови активи.

Палихапития смята също, че корпоративна Америка трябва да преосмисли стратегиите си, за да се увери, че разполага с достатъчно средства, за да издържи на паричната политика на Фед:

 Казах на моите главни изпълнителни директори: “Момчета, нека се сдобием с достатъчно парични средства, за да издържим до средата на 2025 г… Имам предвид да стигнем до фалит живи, но ако не можете, моля, имайте достатъчно пари до средата на 2025 г.

Мисля, че това беше погрешно. Вярвам, че сега трябва да сте [подготвени] до първото тримесечие на 2026 г., а може би дори до средата на 2026 г. 

Така че сега трябва да се върна при всички тези главни изпълнителни директори и да преработя цялата обосновка за това защо трябва да съкратят още повече хора, да намалят още повече разходи, да намалят още повече изгарянето.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.