НАЧАЛО Биткойн

Държава от Централна Америка използва Биткойн за президентските избори

септември 24, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Държава от Централна Америка използва Биткойн за президентските избори

В резултат на базовата технология на Биткойн по време на общите избори в Гватемала през 2023 г. се появи забележителен случай. 

След като срещу новоизбрания президент Бернардо Аревало бяха повдигнати обвинения в изборни нарушения, противниковият кандидат призова за повторно преброяване на гласовете. В този момент онлайн инструментът на Simple Proof изигра решаваща роля, като показа, че процесът на гласуване е бил точно маркиран във времето в края на изборния ден. Този процес на проверка помогна да се потвърди легитимността на гласовете заедно със съответното им времетраене.

На 29 август 2023 г. победата на Аревало на изборите е официално потвърдена от властите на страната. Тя обаче беше посрещната с правни предизвикателства поради неочаквания характер на победата му срещу силен кандидат, който имаше подкрепата на консервативния елит на страната.

Според доклад на Associated Press след победата си новоизбраният президент се е сблъскал с редица правни спорове и обвинения в нередности.

В бялата книга на Сатоши Накамото “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” ефективно се използва времево маркиране за създаване на хеш-базирано доказателство за работа, което е практически невъзможно да бъде манипулирано, освен ако не се преработи доказателството за работа на цялата верига. Сървърът за времеви печати служи за предотвратяване на двойно харчене и за поддържане на целостта на мрежата.

Това развитие в региона съвпада с продължаващите усилия в друга централноамериканска държава, Салвадор, за укрепване на екосистемата на Биткойн. През септември 2021 г. страната влезе в историята, като официално прие BTC като законно платежно средство, отбелязвайки първия случай на държава, която приема криптовалута по този начин.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.