НАЧАЛО Други

Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

септември 29, 2023 21:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

След като OpenAI въведе в своята AI платформа ChatGPT възможности за работа с глас, изображения и сърфиране, пред инвеститорите, търговците и ентусиастите се разкриха множество възможности в сферата на криптовалутите.

По-конкретно, OpenAI внедри гласови и изобразителни функционалности на 25 септември, последвани от възможността чатботът да сърфира в интернет на 27 септември.

Въпреки че тези функции понастоящем са ексклузивни за потребителите на “Plus”, компанията обяви плановете си да разшири сърфирането в реално време за други потребители в близко бъдеще. В контекста на пазара на криптовалути тези допълнения към ChatGPT дават няколко предимства, като на първо място са подобреният достъп до информация, гласово активираното извличане и анализът на графични данни на базата на изображения.

Анализ на изображения за пазарни данни

И накрая, потребителите могат да използват разпознаване на изображения, за да анализират крипто графики и да идентифицират специфични модели на графики. Тази възможност подпомага крипто търговците и инвеститорите в бързото интерпретиране на пазарните данни, забелязването на тенденциите и вземането на информирани решения.

Например, визуалният анализ може да определи ключови нива на подкрепа и съпротива за конкретни криптовалути, да разгледа внимателно сложни инструменти за графики, използващи индикатори за технически анализ, както и да разпознае модели в движението на цените или обемите на търговия, които може да не са непосредствено видими за човешките търговци.

Всъщност въвеждането на ChatGPT отвори широко портала към царство на безгранични нови перспективи. Създателите му изглежда далеч не са приключили с неговото усъвършенстване, обещавайки свежи пътища за взаимодействие с дигиталните активи и другите участници на крипто пазара.

Извличане на данни чрез гласово задействане

Освен това гласовата функционалност на ChatGPT позволява на потребителите да задават въпроси относно различни аспекти на крипто, включително транзакции и салда по сметки, и да получават точни и незабавни отговори. Тази функция има особена стойност за крипто инвеститорите, които се стремят да бъдат информирани за своя целеви пазар, без да е необходимо да четат или пишат.

Освен това тя улеснява създаването на гласови уроци или често задавани въпроси, като използва гласовите възможности на ChatGPT. Това може да подпомогне потребителите в разбирането на сложни крипто концепции, настройването на портфейли или навигацията в крипто борсите, като по този начин се опростява процесът на въвеждане на новодошлите в крипто пространството.

Премахване на границата на познанията

Досегашното разочароващо съобщение “Що се отнася до прекъсването на знанията ми през септември 2021 г…” вече е в миналото, поне за потребителите на Plus. ChatGPT вече може да дестилира обобщения и прозрения от последните статии и изследователски документи, като гарантира, че потребителите са в течение на бързо развиващия се сектор.

Освен това достъпът до съответните данни в реално време дава възможност на хората да преценяват по-точно пазарните условия и тенденции, да са в крак с променящите се разпоредби и насоки за криптовалутите, да определят по-добри възможности, да управляват рискове и дори да прогнозират цените за по-проницателно вземане на решения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.