НАЧАЛО Биткойн

JPMorgan учудващо си промени мнението за Биткойн

28.02.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
JPMorgan учудващо си промени мнението за Биткойн

В изненадващ обрат на събитията JPMorgan промени позицията си по отношение на криптовалутите на фона на продължаващия ръст на цените на Биткойн (BTC).

Противно на предишните изявления на главния изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън, който открито критикуваше някои криптовалути, включително Биткойн, сега институцията изглежда оптимистично настроена за бъдещето на дигиталните активи. По-рано Даймън наричаше Биткойн “домашен камък“, поставяйки под въпрос неговата функционалност и значимост като клас активи.

Неотдавнашното пазарно рали, особено при Биткойн, който достигна най-високото си ниво от ноември 2021 г. насам, надхвърляйки $59,000, заедно с покачването на Етериум над $3,300, отбелязвайки над 50% увеличение през последната година, предизвика тази промяна в перспективата.

Неотдавнашното съобщение до клиенти на JPMorgan показва промяна в отношението към устойчивостта на криптовалутите. Банката дори повиши рейтинга на Coinbase, изразявайки оптимизъм относно потенциалния ръст на стойността на дигиталните активи.

Анализаторът на JPMorgan Кенет Уортингтън подчерта положителното въздействие на поскъпването на Биткойн върху потоците на спот Биткойн ETF, което допринесе за повишаване на цените на флагманската криптовалута и оказа влияние и върху други токени. В бележката се очаква продължаващо подобрение на цените на криптовалутите и нивата на активност, което ще подсили възможностите за печалба на Coinbase през първото тримесечие на 2024 г.

Тази ревизирана нагласа контрастира с по-ранния доклад на JPMorgan, според който 78% от институционалните трейдъри не проявяват интерес към криптовалутата.

Въпреки това скептицизмът на Джейми Даймън към Биткойн остава непроменен, тъй като той продължава да поставя под съмнение жизнеспособността му като актив, позовавайки се на предполагаемата му липса на функционалност. Въпреки че призна потенциала на блокчейн технологията в различни сектори, Даймън запазва позицията си за ограничената стойност на Биткойн като инвестиционен актив.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.