НАЧАЛО Биткойн

Голямото натрупване на Биткойн вече започна – какво означава това?

22.06.2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голямото натрупване на Биткойн вече започна – какво означава това?

Камерън Уинкълвос, един от основателите на крипто борсата Gemini, наскоро сподели в Twitter важно изявление относно началото на "голямото трупане на Биткойн".

Тъй като Биткойн (BTC) продължава да придобива широко признание, забележките на Камерън предизвикаха интензивни спекулации и интерес сред инвеститорите и ентусиастите.

Камерън направи паралел между предишното десетилетие, през което Биткойн се очерта като най-очевидната и печеливша инвестиция, и настоящото десетилетие, което предоставя възможност за това, което според него може да бъде най-очевидната и печеливша търговия.

Като има предвид потенциалното стартиране на борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн, Камерън подчерта предстоящата достъпност на Биткойн, която потенциално може да промени пазара.

Главният изпълнителен директор на Gemini предполага, че инвеститорите, които осъзнават ограничения прозорец за инвестиции преди IPO, могат да възприемат това като благоприятна възможност за трупане на Биткойн, преди да се осъществи по-широкото му приемане.

Важно е да се отбележи, че видни играчи в традиционните финанси, като BlackRock, Invesco, Fidelity Investments и Wisdom Tree, са подали заявления за спот Биткойн ETF, което вдъхва доверие на инвеститорите.

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн особено предизвика забележките на Камерън, тъй като тя достигна $30,000 за първи път от април насам. По време на писането на статията Биткойн се търгува на цена от около $30,200, което отразява 6.5% увеличение на цената през последните 24 часа.

Освен това Камерън по-рано прогнозира изместване на фокуса от САЩ към Изтока по отношение на следващия голям бичи подем на криптовалутите поради повишените регулаторни изисквания.

Няколко фактора допринесоха за рязкото покачване на цената на Биткойн. Един от катализаторите беше признаването от председателя на Федералния резерв Джером Пауъл на ролята на стабилните монети за разплащане като форма на пари. Пауъл също така изрази мнение, че централната банка трябва да има роля в одобряването на емитирането на стабилни монети.

Едновременно с това Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите на САЩ изрази намерението си да гласува през юли ново законодателство, което да осигури по-голяма яснота за дигиталните активи. Предложеното законодателство има за цел да създаде по-определена регулаторна рамка, която да улесни преминаването на дигиталните активи от статут на ценни книжа към статут на стока.

Освен това неотдавнашният ценови пробив на Биткойн съвпада със значително нарастване на мрежовата активност, за което свидетелства увеличаването на обема на транзакциите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.