НАЧАЛО Биткойн

Големите корпорации скоро ще започнат да наливат пари в Биткойн

11.03.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Големите корпорации скоро ще започнат да наливат пари в Биткойн

Главният инвестиционен директор на Bitwise, очаква значителен ръст на инвестициите в Биткойн (BTC) през второто тримесечие на 2024 г.

В дискусия в социалната медийна платформа X Мат Хоуган, главен оперативен директор на Bitwise, подчертава, че одобрението на борсово търгуваните фондове (ETF) за спот пазара на BTC през януари е предоставило на финансовите институции и големите корпорации средство за участие в инвестиции с водещата по пазарна капитализация криптовалута.

Хоуган подчертава, че стартирането на ETF за Биткойн, който е привлякъл активи на стойност милиарди от 11 януари насам, се явява едно от най-успешните представяния на ETF в историята, привличайки интереса на разнообразен кръг от уважавани инвеститори.

“Въвеждането на Биткойн ETF се очакваше да демократизира пазара на Биткойн за професионалните инвеститори. Оправда ли той това очакване? Със сигурност.

През последните седем седмици Bitwise получи интерес към Биткойн ETF от различни сегменти, включително индивидуални инвеститори на дребно, регистрирани инвестиционни консултанти, семейни офиси, хедж фондове, фондове за рисков капитал и мениджъри на активи.”

Хоуган разкрива, че Bitwise, който инициира своя BTC ETF през януари, е участвал в обстойни дискусии с водещи банки, институционални консултанти и големи корпорации, което го кара да прогнозира значителен приток на капитал в Биткойн през второто тримесечие на 2024 г. и след това.

“Това са значителни сектори, представляващи активи за трилиони долари. Като се имат предвид текущите тенденции, правдоподобно е да се очакват забележителни инвестиции от тези групи, започващи през второто тримесечие на 2024 г., с очакване за ускорени инвестиции през цялата година, тъй като тези инвеститори се аклиматизират към новите предложения.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

18.04.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за добив на BTC, тъй като миньорите се стремят да смекчат очакваното намаляване на рентабилността, като използват по-екологични източници на енергия.

17.04.2024 22:00 2 мин. четене

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.