НАЧАЛО Биткойн

Потенциал на Биткойн над $70,000 – ниско предлагане, голямо търсене

10.03.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Потенциал на Биткойн над $70,000 – ниско предлагане, голямо търсене

Биткойн (BTC), доминиращата криптовалута по отношение на пазарната капитализация, наскоро достигна нов исторически връх, надхвърляйки $70,000.

Това постижение е следствие от силно седемседмично рали, в което се наблюдава забележителен скок от над 70%, надхвърляйки предишния си най-висок връх, достигнат при малко над $69,000 през ноември 2021 г., както и на 5 март тази година.

Този пробив разпали оптимизъм сред множество анализатори, които предвиждат възходът на Биткойн да продължи, като потенциално може да достигне още по-големи висоти в близко бъдеще. Тур Демистър, опитен Биткойн анализатор, изрази увереност в предстоящия бичи пазар, като го обяснява с намалената динамика на предлагането и агресивните покупки по време на пазарните спадове.

Правейки паралели с предишни агресивни цикли, особено с тези през 2012 г. и 2015 г., анализаторът отбеляза забележителната липса на значителни ценови спадове, което показва недостиг на предлагане и силен апетит за покупки по време на спадовете.

Въпреки че на 8 март BTC за кратко докосна $70,199, след което бързо се спусна надолу, той продължава да демонстрира сила, като в момента на писане на тази статия се търгува на ниво $68,490, отбелязвайки скромно увеличение от 1.23% през предходните 24 часа.

Спекулациите по отношение на траекторията на Биткойн към $100,000 повтарят настроения, напомнящи за началото на 2017 г., когато цената на Биткойн се покачи до $1,200 – ниво, което мнозина смятаха за неустойчиво, докато не нарасна още повече. Демистър предупреди срещу преждевременното прибиране на печалби, предвиждайки съжаление, след като Биткойн надхвърли $100,000.

Последните развития на пазара на опции предполагат нарастващ оптимизъм за траекторията на Биткойн. Bloomberg съобщава за рязко нарастване на кол опциите със страйк цени от $80,000 и $100,000, което означава нарастващо очакване за по-високи ценови нива.

Анализаторите наблюдават промяна в динамиката на пазара, което показва потенциал за устойчиво рали. Въпреки това този скок до $70,000 изглежда се подхранва предимно от търсенето на спот пазара, при по-ниска волатилност и ливъридж на пазарите на опции и фючърси.

Разсъждавайки върху историческите модели, крипто аналитикът Али Мартинез посочи, че предишните случаи на надхвърляне на предишни исторически върхове от страна на Биткойн обикновено са предшествали 8 до 11 месеца преди достигането на пазарния връх. Тъй като понастоящем Биткойн е на рекордно високи нива, прогнозите сочат потенциален пазарен връх между ноември 2024 г. и февруари 2025 г., въз основа на историческите тенденции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Бившият директор на Twitter разкри нова система за копаене на Биткойн

Компанията за разплащания Block, известна преди като Square, разкри намерението си да разработи система за добив на Биткойн (BTC) в отговор на предизвикателствата, пред които са изправени майнинг компаниите.

24.04.2024 12:40 1 мин. четене

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.