Home

Ето защо Робърт Кийосаки не би инвестирал в Биткойн ETF

28.06.2024 13:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Робърт Кийосаки не би инвестирал в Биткойн ETF

Прочутият автор на книгата "Богат татко, беден татко" Робърт Кийосаки предизвика дискусии в крипто общността с неотдавнашните си забележки относно Биткойн ETF. 

В неотдавнашна публикация в X Робърт Кийосаки разкритикува Биткойн ETF-ите, наричайки ги “фалшиви” инвестиции. Скептицизмът на Кийосаки се корени в по-широка критика към всички ETF-и, като твърди, че те представляват инвестиции, които са откъснати от действителните активи.

В публикацията си в социалните мрежи Кийосаки заяви, че няма да купува ETF-и, независимо дали се отнасят до Биткойн, злато или сребро.

Той добави, че притежаването на физическите активи му позволява да избегне влиянието на банките или банкерите от Уолстрийт. Предпочитанията на Кийосаки очевидно са за физическа собственост пред хартиените или дигитални притежания.

Той предполага, че ETF-ите могат да бъдат манипулирани или размити от финансовата система.

Коментарите му обаче идват в момент, когато на американския спот пазар на Биткойн ETF се наблюдава известна активност. Въпреки неотдавнашния спад в притока на средства, се отчита скромно възстановяване, като на 27 юни спот BTC ETF-ите отбелязаха приток от $11.8 милиона. В същия ден GBTC на Grayscale отбеляза отлив от $11.4 милиона. Този приток през последните три дни следва период на значителни изходящи потоци.

Макар че той отхвърля ETF-ите като лишени от вътрешна стойност, мнозина в инвестиционната общност ги разглеждат като средство за улесняване на по-широкото пазарно участие.

Налице е нарастващо очакване около потенциалното одобрение на спот Етериум ETF в САЩ от SEC през следващата седмица. Подобно одобрение би могло да засили пазарните настроения и да повиши цените на криптовалутите. Очакваният ETH ETF вече предизвика интереса на инвеститорите, търсещи нови пазарни възможности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кой е виновен за спада на Биткойн според Matrixport с изключение на Германия и Mt.Gox

Макар че според много експерти именно Mt.Gox и германското правителство са основните причини за неотдавнашния спад на Биткойн, експертите на Matrixport приписаха спада на корейските инвеститори.

12.07.2024 22:00 2мин. четене

Биткойн може да се качи отново до $70,000 ако пробие това ниво

Перспективите пред Биткойн (BTC) изглеждат обещаващи, ако активът успее да преодолее критично ниво на съпротива.

12.07.2024 20:00 1мин. четене

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто пазарът под заплаха на фона на спекулациите за намаляване на лихвите и предстоящите изплащания

Основният въпрос, който инвеститорите си задават, е дали цикълът на крипто пазара е достигнал своя пик.

12.07.2024 18:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.