НАЧАЛО Блокчейн

Етериум се възстанови след второ забавяне на финализирането на блокчейна

13.05.2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум се възстанови след второ забавяне на финализирането на блокчейна

Според разработчиците на 12 май Етериум се е сблъскал с още едно забавяне при финализирането на транзакциите.

Един от първите, споделили за случилата се ситуация беше Twitter потребител, познат като Terence.eth.

Последвалите коментари от Terence.eth предполагат, че транзакциите вече са успешно финализирани и че други клиенти също работят по актуализации.

Въпреки това той предупреди, че Етериум не е напълно освободен от проблема, като посочи, че все още не е постигнато пълно решение.

Този инцидент бележи второто забавяне на постигането на окончателност в рамките на 24 часа. На 11 май Етериум преживя 25-минутно забавяне при финализирането на транзакциите по първоначално неясни причини.

Основната причина за проблема беше частично установена. Terence.eth обясни, че нодовете на Етериум, използващи клиента Prysm, са се сблъскали с проблемни атестации, което е накарало клиента да консумира прекомерно много процесорна памет, което е довело до “спирала на смъртта“.

Той също така отбеляза, че повечето клиенти, с изключение на клиента Lighthouse, са податливи на подобни проблеми.

Освен това Terence.eth спомена, че нодовете на Prysm са открили “фин бъг“, който се появява по време на ситуацията със “спиралата на смъртта“. Този бъг обаче не изглежда да е основната причина за проблема.

Superphiz, който коментира вчерашното забавяне, изрази очакване за трети инцидент. Той посъветва операторите на нодове да обновят хардуера си.

Важно е да се отбележи, че нито един от тези инциденти не е довел до пълно прекъсване на работата на Етериум. Блокчейнът продължи да обработва частично транзакциите, които в крайна сметка бяха финализирани успешно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Рекордни приходи от такси в мрежата на Arbitrum след старта на LayerZero (ZRO)

Пускането на LayerZero (ZRO) на 20 юни значително увеличи таксите в мрежата на Arbitrum (ARB), което доведе до рекорден дневен приход от $3.43 милиона, отбелязвайки 16,680% увеличение спрямо предходния ден.

21.06.2024 19:30 2 мин. четене

Големите инвеститори разпродават меме криптовалутата Dogwifhat – какво следва за цената?

Големите притежатели на Dogwifhat (WIF), наричани често китове, предизвикаха спад в цената, като продадоха значителни части от притежанията си. 

21.06.2024 18:34 2 мин. четене

Алткойн сезонът ще започне по-рано според този фундаментален индикатор

Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на компанията за блокчейн анализи CryptoQuant, сподели гледната си точка за алткойните, тъй като се очертава потенциалното одобрение на спот Етериум ETF за американските пазари.

21.06.2024 16:30 1 мин. четене

Крипто пазарът на червено – корекцията на Биткойн продължава

Въпреки скорошните наченки на възстановяване, Биткойн продължава фазата на корекция, повличайки със себе си по-голямата част от пазара на криптовалути.

21.06.2024 12:59 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.