НАЧАЛО Блокчейн

Етериум се възстанови след второ забавяне на финализирането на блокчейна

май 13, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум се възстанови след второ забавяне на финализирането на блокчейна

Според разработчиците на 12 май Етериум се е сблъскал с още едно забавяне при финализирането на транзакциите.

Един от първите, споделили за случилата се ситуация беше Twitter потребител, познат като Terence.eth.

Последвалите коментари от Terence.eth предполагат, че транзакциите вече са успешно финализирани и че други клиенти също работят по актуализации.

Въпреки това той предупреди, че Етериум не е напълно освободен от проблема, като посочи, че все още не е постигнато пълно решение.

Този инцидент бележи второто забавяне на постигането на окончателност в рамките на 24 часа. На 11 май Етериум преживя 25-минутно забавяне при финализирането на транзакциите по първоначално неясни причини.

Основната причина за проблема беше частично установена. Terence.eth обясни, че нодовете на Етериум, използващи клиента Prysm, са се сблъскали с проблемни атестации, което е накарало клиента да консумира прекомерно много процесорна памет, което е довело до “спирала на смъртта“.

Той също така отбеляза, че повечето клиенти, с изключение на клиента Lighthouse, са податливи на подобни проблеми.

Освен това Terence.eth спомена, че нодовете на Prysm са открили “фин бъг“, който се появява по време на ситуацията със “спиралата на смъртта“. Този бъг обаче не изглежда да е основната причина за проблема.

Superphiz, който коментира вчерашното забавяне, изрази очакване за трети инцидент. Той посъветва операторите на нодове да обновят хардуера си.

Важно е да се отбележи, че нито един от тези инциденти не е довел до пълно прекъсване на работата на Етериум. Блокчейнът продължи да обработва частично транзакциите, които в крайна сметка бяха финализирани успешно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Avorak AI откри неактивен от 8 години Етериум портфейл, който премества огромни количества ETH

Avorak AI е уникална децентрализирана платформа, която използва изкуствен интелект (AI), за да предоставя прозрачни услуги с AI, използвани в различни сектори. Проектът има широк спектър от приложения, включително функциите за сигурност и алгоритмите за анализ.

юни 2, 2023 17:00 3 мин. четене

Фондация TON предложи изгарянето на 50% от възнаграждението на валидаторите

Фондацията TON предложи да се въведе механизъм за изгаряне, който да унищожава 50% от всички такси за транзакции в мрежата TON.

юни 2, 2023 16:46 2 мин. четене

ChatGPT прогнозира цените на AIDoge и Tradecurve

Инвеститорите са склонни да проучват проекти с обещаващ ценови потенциал, тъй като крипто пазарът продължава да процъфтява. Две популярни опции са AiDoge (AI) и Tradecurve (TCRV), като сега TCRV е в етап на предварителна продажба.

юни 2, 2023 15:01 4 мин. четене

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.