НАЧАЛО Алткойни

Етериум: Ще спадне ли цената под $2,000?

12.12.2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Ще спадне ли цената под $2,000?

Стойността на Етериум (ETH) се покачи до най-високата си точка за годината, достигайки $2,400 на някой крипто борси на 9 декември, преди да отбележи значителен спад малко след това.

След бързото покачване от началото на октомври цената на Етериум се освободи от низходящата тренд линия на съпротива към 5 ноември, засилвайки възходящия си импулс. Въпреки краткото отстъпление при хоризонталната точка на съпротива, ETH се покачи до годишния си връх, като достигна $2,403 на 9 декември.

Оттогава обаче стойността се понижи значително. Достигайки дъно от $2,145 преди незначителен отскок, “Route 2 Fi” подчерта сходство с относителната слабост на Етериум спрямо Биткойн през юни 2022 г.

Индексът на относителната сила (RSI), функциониращ като измерител на импулса за търговците, служи за установяване на условията на свръхпокупка или свръхпродажба на пазара, подпомагайки решенията за натрупване или продажба на активи.

Предвиждането на движението на цената на Етериум – дали ще достигне $2,000 или ще се изстреля първо до $3,000 – дава разнообразни показания на дневния таймфрейм, докато седмичната перспектива стои категорично бича. Тази позитивност произтича най-вече от пробива отвъд трайната хоризонтална зона на съпротива от $2,000.

С изключение на една аномалия през април, тази съпротива се задържа стабилно от април 2022 г. насам.

Следователно се очакваше преодоляването на тази бариера да предизвика значително покачване.

Като се има предвид нулирането на открития интерес, има потенциал възходящата траектория да се запази. Освен това седмичният RSI показва по-нататъшно възходящо движение, позициониран над 50 и с възходящ курс. В седмичния обхват следващата съществена съпротива е на ниво $3,500, което налага 60% увеличение на стойността на ETH, за да я достигне.

Въпреки оптимистичната прогноза обаче, седмично затваряне под $2,000 би обезсилило пробива, потенциално предизвиквайки 30% спад до последващото ниво на подкрепа при $1,500.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

SEC отлага решението си за Етериум ETF на BlackRock

Според последните актуализации Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) е решила да забави отговорът на искането на BlackRock за спот Етериум ETF.

05.03.2024 13:00 1 мин. четене

Dogecoin: Китовете се активизират, изпращайки десетки милиони към топ крипто борсите

Whale Alert, известна компания за проследяване на значителни движения на криптовалути, идентифицира близо дузина значителни трансакции с Dogecoin на Coinbase, водещата американска борса за криптовалути.

05.03.2024 10:00 2 мин. четене

Цената на тази меме криптовалута може сериозно да се срине тази седмица

Pepe (PEPE) се превърна в отличник на пазара на криптовалути, като отбеляза значителни печалби както на дневна, така и на седмична база.

05.03.2024 7:00 2 мин. четене

Прогноза за бъдещето на AI криптовалутата Worldcoin от ChatGPT

Worldcoin (WLD) претърпя спад от над 1.7% през последните 24 часа след съобщенията, че Илон Мъск е започнал съдебни действия срещу монетата OpenAI.

04.03.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.