НАЧАЛО Крипто Крими

Основател на Samourai Wallet пледира невинен по обвиненията в пране на пари

01.05.2024 4:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основател на Samourai Wallet пледира невинен по обвиненията в пране на пари

Един от основателите на Samourai Wallet е пледирал невинен в понеделник по отношение на федерални обвинения, свързани с инструмент, който е разработил за прикриване на транзакции с криптовалута.

Кеон Родригес е обвинен в заговор за извършване на пране на пари и управление на нелицензиран бизнес за прехвърляне на пари, което носи максимална комбинирана присъда от 25 години затвор.

Заедно със своя съосновател Уилям Лонерган Хил, Родригес беше арестуван миналата седмица, когато властите затвориха услугите на Samurai Wallet.

Прокурорите твърдят, че Samourai Wallet е улеснил  незаконни транзакции в размер на над $2 милиарда между 2015 г. и 2024 г., включително над $100 милиона в транзакции от изпрани приходи от пазари в тъмната мрежа.

Тези арести са част от по-широка репресия срещу крипто миксери, инструменти, които прикриват произхода на транзакциите с дигитални токени.

Миналия септември Роман Сторм, разработчикът на Tornado Cash, също пледира невинен по подобни обвинения, свързани с пране на пари.

Миксерите са предпочитани от незаконни участници в мрежата, които искат да изперат престъпни приходи, тъй като затрудняват проследяването на транзакции с криптовалута.

Родригес беше освободен срещу гаранция от $1 милион и следващото му изслушване е насрочено в Манхатън на 14 май.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Нигерия отказа да пусне задържания директор на Binance под гаранция

Тигран Гамбарян, изпълнителен директор на Binance, е задържан в Нигерия от февруари по обвинения в пране на пари.

18.05.2024 3:00 2 мин. четене

Бившият директор на Binance все още не е вкаран в затвора

Според неотдавнашен доклад основателят на Binance Чанпен (CZ) Джао все още не е започнал да излежава четиримесечната си присъда поради процедурни въпроси в системата на наказателното правосъдие.

17.05.2024 7:30 1 мин. четене

Китай разби крипто мрежа за пране на пари за милиарди

Във вторник китайските власти обявиха разбиването на значителна незаконна банкова операция, която е обработила транзакции на стойност най-малко $1.9 милиарда, използвайки криптовалутата Tether (USDT).

17.05.2024 1:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.