Home

Крипто кит изтегли над $206 милиона в Етериум от Bitfinex

02.07.2024 19:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто кит изтегли над $206 милиона в Етериум от Bitfinex

През уикенда крипто кит изтегли от борсата Bitfinex в рамките на 16 часа Етериум (ETH) на стойност над $206 милиона, както съобщи тракерът Lookonchain.

Смята се, че адресът принадлежи на Abraxas Capital Management, базирана в Обединеното кралство инвестиционна фирма, специализирана в криптовалутите от 2017 г. насам.

Към април 2024 г. Abraxas Capital Management управлява над $2 милиарда в дигитални активи в три фонда. Съобщава се, че фирмата е преместила изтеглените ETH в Spark, платформа за децентрализирано финансиране (DeFi), като ги е използвала като обезпечение за стабилната монета DAI.

Вследствие на това адресът е взел назаем 101 милиона DAI от Spark. След това този DAI бе конвертиран в 101 милиона USDC, който бе депозиран в Binance.

Spark предоставя различни DeFi услуги, включително SparkLend, протокол за паричния пазар, фокусиран върху DAI, и sDAI, стабилна монета, носеща пасивен доход.

По време на транзакцията цената на Етериум бе $3,442. Въпреки ръста от почти 3% през последната седмица, ETH отбеляза спад от почти 10% през последния месец и остава с над 25% под историческия си връх от $4,878, достигнат през ноември 2021 г.

Това сериозно движение на Етериум токени подчерта важната роля на големите инвестиционни мениджъри в крипто сферата. Употребата на DeFi платформи като Spark за подобни транзакции откроява нарастващата интеграция на традиционните финансови стратегии с децентрализираните финансови решения. Това развитие отразява по-широка тенденция на утвърдени финансови институции, които все по-широко приемат и използват DeFi и криптовалутите, което е сигнал за потенциален по-нататъшен напредък в екосистемата на дигиталните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Хард форкът на Cardano наближава – какво следва за цената на ADA?

Cardano (ADA) може да види значителни ценови движения през следващия месец с предстоящия хард форк Chang.

19.07.2024 19:30 2мин. четене

XRP китовете правят големи движения на фона на волатилността на цените

Популярният алткойн XRP преживява сериозна активност от страна на китовете на фона на продължаващата волатилност на цените.

19.07.2024 18:30 1мин. четене

Този алткойн е на път да продължи бичия тренд след експлозивни печалби

Популярен крипто анализатор прогнозира продължаващ ръст за алткойн, който се повиши значително през изминалата година.

19.07.2024 16:30 1мин. четене

Крипто трейдър спечели милиони от меме монетата на Тръмп

Трейдър на криптовалути реализира огромна печалба от меме токен, посветен на Доналд Тръмп, чиято стойност нарасна неимоверно тази година.

19.07.2024 16:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.