НАЧАЛО Други

Черна Гора отказа молбата за екстрадиция на бившия директор на Terra

09.02.2024 16:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Черна Гора отказа молбата за екстрадиция на бившия директор на Terra

Съоснователят на Terraform Labs До Куон наскоро постигна втора победа в обжалването, избягвайки екстрадиция в САЩ, както се посочва в преведено съобщение от Апелативния съд на Черна гора, публикувано в четвъртък.

Това развитие бележи последната глава в продължаващата правна битка, в която участват САЩ, Черна гора, Южна Корея и правният екип на Куон, които се борят да определят дестинацията за изпадналия в затруднение основател. Куон е задържан в Черна гора от март 2023 г., като и Южна Корея, и САЩ искат екстрадирането му.

Първоначално екстрадицията в САЩ беше санкционирана и ратифицирана през декември, но той обжалва решението в рамките на съдебната система на Черна гора и първоначално успя. По-късно обаче Върховният съд на Подгорица отмени победата на Куон и възстанови заповедта за екстрадиция.

Според констатациите на апелативния съд, публикувани в четвъртък, в решението на Върховния съд за екстрадиция е имало забележителни нередности. Освен това се подчертава, че последователността на исканията за екстрадиция не е била надлежно разгледана, което намеква за потенциален предварителен опит на Южна Корея да осигури екстрадицията на Куон пред САЩ.

Междувременно властите на Черна гора вече екстрадираха Хан Чанг-джун, главен финансов директор на Terraform, в Южна Корея по-рано тази седмица. Забележително е, че понастоящем срещу Чанг-джун не са повдигнати никакви обвинения в САЩ.

В САЩ съдебният процес срещу Куон, организиран от Комисията по ценни книжа и борси, трябваше да започне миналия месец, но беше отложен за март поради забавянето на екстрадицията. Terraform Labs също е замесена в делото като съподсъдим.

Окръжният съдия на САЩ Джед Ракоф подчерта, че няма да има допълнителни забавяния и процесът ще продължи независимо от присъствието на Куон.

В заповедта на Раков за отлагане се подчертава, че Куон е дал съгласието си за екстрадиция. Въпреки това той все още е изправен пред осем наказателни обвинения в САЩ, включително обвинения в телеграфна измама и конспирация. Съгласно федералното законодателство наказателното производство може да продължи без Куон само ако той доброволно и съзнателно се откаже от правото си да присъства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.