Home

Цената на Етериум може да скочи значително, въпреки очакванията за слаб старт на ETF

28.06.2024 20:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Етериум може да скочи значително, въпреки очакванията за слаб старт на ETF

Етериум (ETH) се бори да достигне върховете от предишния си цикъл на фона на мечите настроения сред някои сегменти на крипто пространството.

Представянето му през второто тримесечие продължи да подхранва тези настроения. Въпреки това слуховете за предстоящо одобрение на ETH ETF накараха анализаторите да бъдат оптимистично настроени за началото на “Етериум сезона“.

В сряда Reuters съобщи, че източници, близки до някои инвестиционни фирми, очакват, че Етериум ETF може да бъде одобрен следващата седмица. Тези слухове са в съответствие с неотдавнашните коментари на председателя на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) Гари Генслер относно процеса на одобрение за тези инвестиционни продукти.

Говорейки по-рано тази седмица на срещата на Bloomberg Invest, Генслер спомена, че процесът на одобрение “върви гладко”. Очаква се тези дългоочаквани продукти да бъдат пуснати на пазара това лято, евентуално още през юли..

Преди месец цената на ETH се повиши с над 30% в очакване на одобрение от SEC, като нарасна от $3,000 до диапазона от $3,900. Впоследствие втората по големина криптовалута се оттегли до зоната на подкрепа от $3,200.

Въпреки това неотдавнашните слухове за ETF оказаха положително въздействие върху Етериум. След новината ETH поскъпна с 2.5%, възстановявайки зоната на подкрепа от $3,400, която бе загубил по-рано през седмицата.

Крипто анализаторът Jelle вярва, че ETH може да е готов за значително възходящо движение въпреки очакванията за “неубедителен ETF старт“. Според него ETH “изглежда готов за масивен тласък нагоре“, тъй като тества ключови нива преди слуховете за одобрение.

В анализа си на графиката Jelle отбеляза, че криптовалутата тества подкрепата на низходящ тренд в рамките на диапазон на натрупване. Ако ETH се върне обратно към $4,000, анализаторът прогнозира, че може да продължи да се покачва значително. Той предполага, че този “почти тригодишен пробив” в зоната на експанзия ще постави началото на “Етериум сезона“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

8 алткойна, които скоро може да бъдат листнати на Binance

Наскоро компанията за крипто анализи Layergg идентифицира осем алткойн проекта, за които има голяма вероятност скоро да бъдат включени в Binance.

16.07.2024 19:00 1мин. четене

Прогноза за цената на Solana (SOL) според исторически точен индикатор

Според някои познати крипто анализатори Solana (SOL) демонстрира силни индикатори за навлизане в бичи пазар.

16.07.2024 18:30 1мин. четене

Цената на XRP продължава да се покачва – ще продължи ли тази тенденция?

След неотдавнашните ценови възходи XRP отново се превърна в лидер на крипто пазара.

16.07.2024 17:47 2мин. четене

Binance пуска фючърсна търговия с ливъридж за Dogwifhat (WIF)

Днес е активен ден за крипто пазара със забележителни листвания и увеличения на цените.

16.07.2024 17:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.