Home

БРИКС: Иран предложи създаването на нова организация в рамките на съюза

06.07.2024 16:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Иран предложи създаването на нова организация в рамките на съюза

По време на изказването си на Международната конференция по банково дело и финанси в Санкт Петербург Мохамед Реза Фарзин, управител на централната банка на Иран, предложи да се създаде нова организация в рамките на икономическия блок БРИКС.

Този орган ще прилича много на Специалната група за финансови действия (FATF), която има за цел да насърчава сътрудничеството по банкови въпроси между членовете на БРИКС.

Фарзин също така отбеляза, че за търговските плащания между страните от БРИКС трябва да се използват местни валути. Във връзка с това той препоръча руската рубла, китайския юан, дирхама на ОАЕ и иранския риал, тъй като те биха могли да помогнат за намаляване на зависимостта от щатския долар и западните финансови системи, като по този начин насърчават търговските връзки и засилват свободната търговия.

Фарзин добави, че успехът на тези инициативи ще зависи от това дали членовете на БРИКС ще се съгласят да работят заедно по ефективен начин и да отстранят всички недостатъци, които съществуват в процеса.

Състоя се и среща между Набиулина, Елвира – ръководител на Централната банка на Русия – и Фарзин, на която те разговаряха за укрепване на финансовите отношения между Иран и Русия. Напредъкът на вече започнатите съвместни предприятия, по-широкото финансово сътрудничество, използването на националната валута при транзакциите също бяха сред въпросите, обсъдени по време на разговорите им. В съответствие с дневния ред бяха коментирани също така противодействието на санкциите на банките и интеграционната дейност с други държави от района на БРИК.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.