НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Дали неотдавнашния скок на цената е признак за нов бичи тренд?

февруари 13, 2023 9:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Дали неотдавнашния скок на цената е признак за нов бичи тренд?

Никълъс Мертен, известен криптоаналитик, предупреждава, че неотдавнашното 56% увеличение на стойността на Биткойн (BTC) не е непременно сигнал за началото на нова бича пазарна тенденция.

В последното си видео Мертен, водещ на канала DataDash, обясни, че след поскъпването на BTC от най-ниската му точка водещата криптовалута вероятно ще претърпи обрат в ценовата си тенденция.

Според Мертен от края на януари се наблюдават признаци на застой в инерцията като институциите се възползват от възходящия пазарен поток и натиска за покупки от страна на инвеститорите на дребно и други пазарни спекуланти.

Той също така спомена, че водещият индикатор, който те използват за обръщане на тренда, е показал вероятно низходящо движение след наблюдавания вчера спад от 5%.

Мертен заяви, че по-голямата част от потенциалното облекчително рали вече е настъпила и има ясни признаци, че това не е началото на друг бичи пазар.

Освен това той каза, че има ясни признаци, че мечият пазар все още не е приключил, включително неотдавнашната репресия срещу стейкинга от страна на регулаторните органи на САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Ще продължи ли възхода?


Мертен смята, че действията на SEC срещу борси като Kraken и евентуално Coinbase за предлагане на стейкинг като услуга може да са първоначалният катализатор за спад на инерцията.

Той отбеляза, че стейингът е от решаващо значение за много крипто инвеститори, тъй като им позволява да печелят доходност или допълнителни монети на Етериум (ETH) и други криптоактиви, базирани на консенсусния алгоритъм за доказателство за залог. Мертен твърди, че е важно да се обърне внимание на регулаторите, които преследват стейкинга, тъй като то е значително предложение за стойност за криптоиндустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Santiment отправя предупреждение към инвеститорите

Фирма за криптоанализи изрази загриженост за инвеститорите в Биткойн заради големите китови транзакции, които се случиха през последния месец.

април 1, 2023 19:00 1 мин. четене

Устойчив добив на Биткойн: Намаляване на въглеродния отпечатък

Според последните данни добивът на Биткойн е станал по-екологичен от технологиите за електрически превозни средства при определени обстоятелства. Въпреки това добивната индустрия продължава да прави крачки към възобновяемата енергия.

април 1, 2023 12:06 2 мин. четене

САЩ продаде конфискуван Биткойн на стойност $215 милиона

Според съдебно дело от 31 март правителството на САЩ обяви, че на 14 март е продало 9,861,17 BTC за $215.7 милиона.

април 1, 2023 10:15 1 мин. четене

Възходи и падения на Биткойн: Поглед към движението на цените и пазарните тенденции

По време на тазгодишната банкова криза цената на Биткойн се покачи над $25,000 – праг, който не е достиган от юни 2022 г. насам.

април 1, 2023 8:00 8 мин. четене