НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да претърпи сериозен срив според крипто експерт

29.01.2024 11:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да претърпи сериозен срив според крипто експерт

Крипто анализаторът и търговец Джъстин Бенет предупреди, че Биткойн (BTC) може все още да не е завършил фазата си на корекция.

Бенет, посочи графиката на доминацията на Tether (USDT.D) като мечи индикатор за Биткойн. Графиката USDT.D се следи отблизо от трейдърите, тъй като разкрива дела на пазарната капитализация на крипто пазара, представен от стабилната монета Tether (USDT).

Покачващата се графика USDT.D обикновено се тълкува като меча за Биткойн и други криптовалути, което показва, че трейдърите обменят своите крипто пасиви за стабилната монета.

Бенет очаква, че USDT.D ще нарасне допълнително, след като отскочи от критичното ниво на подкрепа. Въпреки неотдавнашното рали на Биткойн до около $42,000, Бенет запазва прогнозата си, като предполага, че Биткойн потенциално може да претърпи 20% спад от текущите нива, което да го доведе до около $30,000.

Той отчита и възможността за облекчително рали до около $46,000, преди цената да се върне към целта си за понижение.

Бенет също така следи отблизо индекса на щатския долар (DXY), измерващ стойността на щатския долар спрямо шест основни валути. Според експертът, индексът DXY изглежда готов за бичи обрат.

Той поддържа бича позиция по отношение на DXY от 2 януари насам, като идентифицира нива на съпротива на 103.50 и 104.20.

Устойчив пробив над 104.20 през следващите седмици би могъл да измести неотдавнашната тенденция от меча към бича, като потенциално окаже натиск върху рискови активи като акции и криптовалути.

Бенет посочи още, че силният DXY предполага, че инвеститорите пренасочват средства към щатския долар, отдалечавайки се от по-рискови активи като Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

3 причини защо институциите искат да купуват Биткойн на всяка цена

По-рано тази година BTC отбеляза забележителен ръст от близо 50%, до голяма степен благодарение на дебюта на борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF).

04.03.2024 19:00 2 мин. четене

Кои ще са най-добрите крипто акции през следващите години

През 2022 г. и 2023 г. пазарът на криптовалути преживя период на затишие поради високите лихвени проценти, но напоследък отново показва признаци на затопляне.

04.03.2024 16:00 3 мин. четене

Защо Биткойн може да се срине с над 40% преди халвинга през април

На фона на вълнението около одобрените през януари спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF), ентусиастите на Биткойн с нетърпение очакват следващото халвинг събитие, което традиционно предизвиква значително увеличение на цените.

04.03.2024 13:10 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.