НАЧАЛО Други

Топ 7 на Уолстрийт компаниите може да не се представят толкова добре през 2024 година – ето защо

28.01.2024 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 7 на Уолстрийт компаниите може да не се представят толкова добре през 2024 година – ето защо

Компанията Amundi, която контролира активи на стойност $2 трилиона, очаква по-бавен икономически растеж през следващата година, което ще доведе до по-слабо представяне на акциите на компаниите с голяма пазарна капитализация.

Крейг Стърлинг, ръководител на отдела за капиталови проучвания в Amundi US, обяви занижената позиция на компанията по отношение на американските акции за 2024 г., позовавайки се на историческата разлика в оценките между най-добре представящата се Великолепна седморка (Apple, Tesla, Microsoft, Amazon, Nvidia, Meta, Alphabet) и средната акция.

През 2023 г. S&P 500 се повиши с 25%, като Великолепната седморка допринесе за над 60% от печалбата. Стърлинг приписа тяхното превъзходство на ниските първоначални очаквания за приходите.

През четвъртото тримесечие се очаква седморката да увеличат печалбите си с 46%, докато останалите 493 акции общо са изправени пред спад от 7%.

Еуфорията по отношение на изкуствения интелект изигра своята роля, но Стърлинг предупреди да не се надценява краткосрочното въздействие на новите технологии.

На фона на предстоящото икономическо забавяне Amundi съветва да се ограничи експозицията към области с “прекомерни оценки“, като очаква лека рецесия в САЩ и по-слабо представяне на акциите.

Главният инвестиционен директор на Amundi, Марко Пирондини, потвърди подценената позиция по отношение на Великолепната седморка, позовавайки се на разширените им оценки от десетилетието на минимални лихвени проценти.

Той вижда САЩ като относително скъпи в световен мащаб, като предпочита облигации с ограничени рискове на фона на потенциален завой на Фед и облекчаване на инфлацията. Пирондини спомена за наблюдение на имена от финансовия сектор и изрази скептицизъм относно прекалено оптимистичните очаквания за намаляване на лихвените проценти от страна на Фед.

Въпреки оптимистичните прогнози на други анализатори, от Amundi остават предпазливи. Компанията смята, че по-високите за по-дълго време лихвени проценти могат да потиснат акциите и печалбите.

С нормализирането на икономиката Amundi очаква пазарът да разшири фокуса си отвъд икономическото забавяне, което ще се отрази благоприятно на средния ръст на акциите.

В обобщение, предпазливата прогноза на Amundi за 2024 г. произтича от опасенията за концентрацията на най-добре представящите се акции, историческите разлики в оценките и скептицизма относно оптимистичните пазарни очаквания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

БРИКС: 25 държави чакат да бъдат приети в съюза

През 2024 г. алиансът БРИКС разшири членството си от 5 държави до 9. Съюзът предвижда значителна промяна в световния финансов пейзаж, като цели да установи нов световен ред, в който развиващите се държави да играят централна роля.

29.02.2024 12:00 1 мин. четене

Новите санкции може да навредят на търговията с петрол между Русия и Индия

Според източници на Reuters неотдавнашните санкции на Вашингтон срещу Москва предизвикват безпокойство в индийския енергиен сектор по отношение на търговията с Русия.

29.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.